Verbouw je dakgoot helemaal zelf!

Verbouw je dakgoot helemaal zelf!

Je kunt het! Met een beetje kennis wordt het aanleggen van je nieuwe dakgoot een peulenschil. Lees hieronder in detail hoe je deze klus aanpakt!De juiste materialen en gereedschappen in huis hebben is al wat je nodig hebt om een relatief simpele klus als het aanleggen van een dakgoot gemakkelijk te kunnen klaren. Dankzij het ruime assortiment van WitWay hoef je je om al deze benodigdheden geen zorgen te maken! Buizen, hoekstukken, goten en andere zaken zijn hier eenvoudig en snel te vinden. Op onze uitgebreide website staan de maten van de diverse onderdelen ook duidelijk aangegeven, zodat vergissen nagenoeg onmogelijk is. En als je toch twijfelt, staat onze klantenservice voor je klaar om op al je prangende vragen een antwoord te geven. Tijd om die jeukende handen uit die comfortabele mouwen te steken!

Systemen en specificaties

Hoe je je dakgoot in elkaar zet, hangt af van het specifieke systeem. Je hebt namelijk de keuze uit lijm- of klemverbindingen. De eigenschappen hiervan laten zich eigenlijk best wel raden, niet? In het geval van een lijmverbinding bouw je je bak- of mastgoot op door de diverse onderdelen met een speciale pvc-lijm aan elkaar te verbinden. Je hebt echter geen bindmiddel nodig voor klemverbindingen, waarvan je de segmenten simpelweg aaneen schuift.

Dakgoot formaten

Waarom bestaan dakgoten in zoveel verschillende formaten? Nou, dat hangt af van hoeveel water je dak te verwerken heeft. Hoe groter dat oppervlak is, hoe breder je goot moet zijn. Als geheugensteuntje hebben we onderstaand overzicht voor je samengesteld:

  • 60 m2 à 100 mm mast- of bakgoot
  • 100 m2 à 125 mm mast- of bakgoot
  • 130 m2 à 150 mm mast- of bakgoot
  • 150 m2 à 180 mm mast- of bakgoot

Benodigde onderdelen

Wanneer je de volgende onderdelen hebt aangeschaft, kun je direct aan de slag:

  • Dakgoot
  • Regenpijpen
  • Gootbeugels – om de goten mee aan het gebouw te bevestigen; tussen twee gootbeugels mag maximaal 50 cm dakgoot zitten
  • Eindstukken
  • Uitloop – verbindingsstuk tussen de dakgoot en de regenpijp
  • Verbindingsstukken – hiermee bevestig je meerdere stukken dakgoot aan elkaar

Afstemmen van onderdelen

Om tot een perfect werkend eindresultaat te komen, moeten alle puzzelstukjes perfect in elkaar passen. Dat wil zeggen dat buizen en verbindingsstukken allemaal dezelfde diameters moeten hebben. Ook de gootbeugels moeten goed om de goten heen passen. Onthoud bovendien dat er om elke acht meter goot een stuk regenpijp geplaatst dient te worden.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 AnnaGroeneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.