Hou houd je inbrekers buitenshuis? Tips voor een inbraakvrije huis!

Hou houd je inbrekers buitenshuis? Tips voor een inbraakvrije huis!

Een fijne leefomgeving moet je niet alleen comfort geven, maar ook veiligheid. Toch kan het zo zijn dat je een inbraak mee hebt gemaakt of angst hiervoor hebt. Dat kan een smet om het fijne thuis gevoel zijn.Om dit gevoel kwijt te raken kan je in ieder geval een paar preventiemaatregelen treffen om zo een nog veiligere omgeving te creëren. Maar waar begin je en wat ga je precies doen. Wij hebben daarom een paar feitjes en tips op een rijtje gezet. Hierdoor kun je precies de juiste maatregelen treffen.

Cijfers

De inbraakcijfers stijgen steeds meer. Zo is er sinds 2012 een stijging van bijna 20%. De politie geeft aan dat inbrekers op te splitsen zijn in 3 groepen. Platteland inbrekers, gelegenheidsinbrekers en professionele inbrekers. In Nederland worden helaas maar 12% van de inbraken opgelost, dus het is aan jou om te zorgen voor je eigen veiligheid.

Hoe gaan ze te werk?

Volgens ex-inbrekers zijn de werkwijzen van inbrekers door de jaren heen niet verandert. De makkelijkste methodes zijn insluipen. Dit gaat door ramen of deuren die openstaan. Sloten worden ook vaak geforceerd van buitenaf. Daarom is de deur op slot doen met de sleutel al vele malen effectiever dan met haakjes, omdat je deze lastiger van buitenaf kan forceren.  

Tips van deskundigen

Hier wat tips van deskundigen voor preventie van inbraak. Zo is het aan te raden om geen waardevolle spullen in het zicht te laten liggen. Daarnaast kan de omgeving van het huis ook werken als preventie, dit kan komen door schuttingen en dat soort dingen. Kleine raampjes moeten in de gaten gehouden worden, want een inbreker kan al binnen komen door een opening van vijftien centimeter.

Alarmsystemen

Tegenwoordig kun je eenvoudig kostbare alarmsystemen in huis halen. Een alarmsysteem zorgt ervoor dat je huis goed beveiligd is en in direct contact is met de politie. Hierdoor voel je je niet alleen veiliger maar ben je het ook daadwerkelijk!

Preventie is beter dan oplossen, zorg daarom voor de gewenste veiligheid om zo optimaal te genieten van je leefomgeving.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 AnnaGroeneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.