Start met gasloos bouwen!

Start met gasloos bouwen!

Per 1 juli 2018 was woningcorporaties, projectontwikkelaars en particulieren verplicht om gasloos te bouwen. Een wetgeving die veel gevolgen kan hebben! Maar wat betekent dit nou precies? Daar gaan we het in deze blog over hebben!Groene visie

De Nederlandse overheid is klaar voor de strijd tegen klimaatverandering. Door de Wet Voortgang Energietransitie wilt Nederland de schadelijke uitstoot voor het milieu verminderen om de opwarming deels te voorkomen. Met als uiteindelijke doel dat Nederland in 2050 compleet gasloos is! Een nobele en duurzaam streven.

Wens voor de toekomst

Een steeds meer voorkomende wens is gasloos bouwen of all-electric bouwen. Daarom is het anno 2019 verstandig en aan te raden dat je hier alvast rekening mee houdt tijdens de bouw van een huis. Daarmee bent u klaar voor de toekomst. De voordelen zijn enorm. Je bent ten eerste duurzaam bezig, dit zorgt ervoor dat je toekomstbestendig bent en efficiënt omgaat met het opwekken en verbruiken van energie. Daarbij heb je geen gasaansluiting meer nodig en daarnaast behoud je ook nog eens veel waarde voor je woning. Dit maakt je niet alleen zelfvoorzienend en groen, ook ga je deze investeringen terug zien in je financiën.

Hoe gaat het in praktijk

Voor bedrijven die in de bouwsector werkzaam zijn, gaat er niet veel problemen veroorzaken. De rol van een installateur zou juist groter worden en zullen ze zelfs meer verantwoordelijkheid krijgen. Zo zijn er veel duurzame producten zoals waterpompen die met extra zorg geïnstalleerd moet worden. Dit geeft bouwbedrijven ook de mogelijkheid om zich als specialisme te focussen op duurzaamheid.

Denk aan je eigen toekomst

In de afgelopen jaren zijn de tarieven voor energie erg gestegen. De verwachting is dat deze nog meer in de lift zitten. Dat komt mede door het opgaan van onze bestaande fossiele grondstoffen die worden gebruikt voor energie. Het wordt allemaal steeds duurder! Bespaar jezelf een hoop gedoe voor in de toekomst en zorg voor een duurzame- en energiezuinige huis. Hierdoor profiteer jezelf, ben je een voorbeeld en ben je ook nog milieubewust bezig.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 AnnaGroeneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.