Vloer van laminaat, kan geen kwaad!

Vloer van laminaat, kan geen kwaad!

Voor de vloeren van je huiskamers heb je een breed scala aan opties. Als je een vloer wilt die die lijkt op hout maar eenvoudiger te onderhouden is kan je de keuze laten vallen op… laminaat!Klaar voor het aanleggen van een nieuwe vloer? Met een laminaatvloer profiteer je van het beste van meerdere werelden. Zo heb je het mooie design van een houten vloer, maar zonder alle onderhoudskosten en moeite. Maar met alleen laminaat ben je er nog niet! Er zijn veel verschillende soorten laminaat, en het is natuurlijk handig om het laminaat te kiezen dat het beste bij jouw interieur en smaak past.

Kleur

Laminaat is beschikbaar in veel kleuren. Daarom is het aan te raden om ten eerste af te vragen wat voor kleur je in de kamer in kwestie wilt hebben. Voor de grotere kamers is het aan te raden om voor donkere vloeren te kiezen om zo een knusser en intiemer sfeer te creëren. Voor kleinere kamers zijn lichte vloeren weer een betere keuze. Dit omdat lichte kleuren meer licht reflecteren, waardoor het wat ruimer voelt. Uiteraard kan je ook op eigen gevoel kiezen, het is immers jouw huis!

Standaard laminaat

De meest voorkomende vorm van laminaat! Ook al kan je tegenwoordig niet echt spreken van ‘standaard’ omdat het aanbod nu zo groot is. Maar standaard laminaat kenmerkt zich vooral dat het echt lijkt op hout en onderhoudsvriendelijk, eenvoudig te leggen is op elke grond, geschikt voor vloerverwarming, leverbaar met bijpassend plint en makkelijk te verhuizen.

Trends

Ook in de laminaatwereld zijn er trends! Zo is vinyl laminaat een soort laminaat met voordelen. Dankzij een beschermende PU toplaag zijn de vloeren krasvast, onderhoudsvriendelijk, geluiddempend, hygiënisch en vochtbestendig. Dat maak het een laminaat die ook nog eens gebruikt kan worden in de badkamer. Een andere hippe laminaat zijn visgraat laminaat vloeren. Deze unieke patronen zijn helemaal terug van weggeweest. Deze heeft net zoals de vinyl laminaat dezelfde voordelen en heeft daarom naast een ‘slick’ design ook nog veel functionele voordelen.

Vergeet niet, het is jouw huis en jouw vloer. Kies daarom iets dat het beste bij jou past en waar je zeker weten tevreden mee zult zijn!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 AnnaGroeneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.