Wat kost een dakkapel

Wat kost een dakkapel

Veel mensen stellen de vraag ‘Wat kost een dakkapel’. Deze vraag is te beantwoorden met een richtprijs, maar wanneer je een nauwkeurige prijs wilt weten dan moet er gekeken worden naar de precieze wensen. Er is namelijk veel keus en veel mogelijk.Richtprijzen voor dakkapellen

Vaak wordt er naar de breedte gekeken en naar het type dak. Wanneer je naar het dak van de buren kijkt dan weet je over het algemeen wel of jouw nieuwe dakkapel een plat dak moet krijgen of een schuin dak. Een plat dak wordt het meest verkocht overigens.

 

De breedte weet je vaak wel anders kun je die eenvoudig opmeten. De breedte mag nooit meer zijn dan de breedte van de woning minus 50 cm van aan beide kanten omdat je deze afstand bij de buren moet wegblijven. Is de woning als voorbeeld 5 meter breed, en de kamer waar je de dakkapel wilt laten plaatsen dus ook, dan kun je hier een dakkapel van maximaal 4 meter kwijt.

 

Kosten dakkapel breedtes

Wat kost een dakkapel in een bepaalde breedte. De vanaf prijzen zie je hieronder. Dit is even op basis van de eenvoudigste en goedkoopste uitvoering, dus met zo min mogelijk opties, en geheel in kunststof (prefab).

Wat kost een dakkapel in:
 

 • 150 cm breed = 3200 euro

 • 200 cm breed = 3500 euro

 • 250 cm breed = 3700 euro

 • 300 cm breed = 3800 euro

 • 350 cm breed = 4000 euro

 • 400 cm breed = 4200 euro


Je ziet dat de breedtes omhoog gaan met 50 cm elke keer. Wanneer je een dakkapel besteld dan kun je uiteraard ook een andere afmeting kiezen zoals 238 cm breed op 379 cm breed. Wat de prijs betreft betaal je bij een 379 cm breed vaak voor een 400 cm breed. Dit wordt meestal naar boven afgerond.

 

Twee hoogtes waaruit je kunt kiezen

Je kunt kiezen uit 2 verschillende hoogtes van je dakkapel, namelijk 150cm hoog en 175cm hoog. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor 175 cm hoog omdat het plafond van het dakkapel daarmee ook een stuk hoger wordt, en je nog meer ruimte in de kamer erbij krijgt. 175cm wil niet zeggen dat dit de sta hoogte is gerekend vanaf de vloer want een dakkapel wordt altijd een x aantal cm boven de vloerhoogte gemonteerd. 175cm hoog is duurder dan 150cm hoog omdat ook hier meer materiaal voor nodig is.

 

Wat kost een dakkapel meer wanneer hij 175cm hoog is:

 • Bij 200 cm breed +250 euro

 • Bij 250 cm breed +300 euro

 • Bij 300 cm breed +200 euro

 • Bij 350 cm breed +200 euro

 • Bij 400 cm breed +400 euro

 

Kozijntype en aantal ramen

Wat een dakkapel kost hangt ook af van het kozijntype. Je kunt kiezen voor een groot raam zonder ramen die open kunnen. Dat zou de prijs flink naar beneden brengen, maar je wilt natuurlijk wel tenminste een raam hebben die open kan. Hoe meer ramen die open kunnen, hoe meer dit invloed heeft op de prijs van een dakkapel. Vaak wordt er gekozen (bij een kunststof kozijn) voor draai/kiep ramen. Deze ramen kun je op een normale manier open zetten, maar ook in een kiepstand plaatsen welke ideaal is om te ventileren.

 

Opties en extra mogelijkheden

Er zijn een boel opties waaruit je kunt kiezen om je dakkapel nog completer en luxer te maken, los van de afwerking aan de binnenkant. Denk aan glaslatten (roedes), rolluiken, insectenhorren, ventilatieroosters en de afwerking aan de buitenkant. Daarbij kun je ook kiezen uit verschillende kleuren. Bij de vraag wat kost een dakkapel kun je nu een betere invulling geven. Bij dakkapellen.pro kun je tevens je eigen prijs berekenen in hun handige calculator. Zo weet je bijna exact wat het je gaat kosten.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 merweb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.