De meest gemaakte verhuisfouten op een rij

De meest gemaakte verhuisfouten op een rij

Verhuizen, de meeste mensen doen dat wel een paar keer in hun leven. Al was het maar van je ouderlijk huis naar je studentenflat. Of van je studentenkamer naar je knusse huisje voor twee personen. En van je knusse huisje voor twee personen naar een heus huisje-tuintje-straatje huis. 

Maar voor je gaat verhuizen heb je natuurlijk zeker wel gekeken op die handige verhuischecklist die de meeste verhuisbedrijven wel op hun site hebben staan. Heb je dat niet gedaan? Lees dan dit artikel eens en kijk of je wat tegen komt waar je nu, een aantal maanden na je verhuizing, hartelijk om kunt lachen, maar toen je midden in die hectische periode zat, wel om kon huilen! Verhuisfout 1: verkeerd inpakken van je spullen

De meest gemaakte fout is het verkeerd inpakken van je spullen. Je begint heel netjes met het kopen en inpakken van verhuisdozen, maar van die dozen daar heb je er best veel van nodig. Gelukkig hebben ze bij de supermarkt grote bananendozen, daar past ook veel in. En de rest van het kastje kan nog wel in deze zak. En daar nog wat spullen,die passen wel in dat tasje. En dit koffertje kan ook nog volgestopt worden. STOP. Als je zo elke kamer inpakt, dan heb je van elke kamer minimaal 4 tasjes en zakken. En die zijn niet stapelbaar, dus gaan glijden tussen alle dozen, en zorgen er voor dat je een onoverzichtelijke hoeveelheid tassen en spullen heen en weer moet slepen. O ja, en denk je er aan dat je de dozen niet te zwaar laadt? Want op een verhuisdag til je meer dan één doos. En doos 65 wil je ook nog met gemak kunnen tillen. Maak je gebruik van de services van een verhuisbedrijf? Een klantgericht verhuisbedrijf heeft voldoende stevige verhuisdozen te leen en helpt je bovendien met inpakken!

Verhuisfout 2: Contracten overzetten/vernieuwen

Heerlijk! De verhuizing is achter de rug, kasten staan op zijn plek, bedden zijn opgemaakt, keukenkastjes zijn ingeruimd, wat wil je nog meer? Nog even het nieuws kijken voor we van onze welverdiende rust gaan genieten dus. Laptop aan, maar geen wifi, telefoon check, geen wifi, Oeps. Wel alle contracten in het oude huis afgesloten, maar geen nieuwe contracten aangevraagd. Gas, stroom, water, maar ook internet, televisie, telefoon. Vooral deze laatste drie kosten wat meer tijd om in orde te maken. Regel dit op tijd. 

Verhuisfout 3: Te laat verhuisdozen inpakken

De meeste gemaakte vergissing is het te laat beginnen met inpakken. Een paar dagen voor de verhuizing ben je toch echt te laat. Want pas met inpakken kom je er achter hoeveel spullen er in je huis passen (en hoe weinig in een doos). Begin je al geruime tijd van te voren met het uitzoeken en inpakken van je spullen, dan heb je genoeg tijd om alles ook echt uit te zoeken, en hoef je geen spullen in dozen te stoppen, en er uit te halen en op te bergen, die achteraf toch eigenlijk wel de container in hadden gemogen. 

En wil je fout vier, vijf en zes nog weten? Denk dan aan het verkeerd inschatten van de tijd, verhuizen kost tijd! Niet maar een paar uurtjes. En o ja, wat hulp daarbij is best handig! En heb je alles ingepakt in de verhuisauto staan, keurig in dozen, netjes voorzien van tekst en uitleg waar alles moet komen. Kom je op je nieuwe stekje aan, kun je echt alleen vijf (of tien) huizen verderop parkeren, want er is net markt in het centrum om de hoek... Kortom, bereid je goed voor en maak een gedegen plan van aanpak. Veel succes!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Cherry, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.