Overleef de winterkou in je slaapkamer

Overleef de winterkou in je slaapkamer

De winter staat weer voor de deur en de temperaturen gaan al flink omlaag. Dit seizoen is bij veel mensen niet zo populair; de meesten van ons hebben een hekel aan de kou. De slaapkamer is één van de plekken in huis waar je flink last kunt hebben van die kou. Het is dus belangrijk dat het ‘onder de wol’ voldoende warm is. Vandaag geven je wat tips om de winterkou in je slaapkamer te overleven.Tip 1: Zo hou je warme voeten!

Wie wel eens koude voeten heeft, weet dat het dan echt niet lukt om in slaap te vallen. Een goede manier om jezelf op te warmen voor je gaat slapen is door middel van een lekker warm bad (of voetenbad). Daarmee word je door en door warm. Je kunt ook je dikke huissokken van tevoren even op de verwarming plaatsen en deze aantrekken wanneer je naar bed gaat. Kies verder ook voor een warme pyjama van natuurlijk materiaal en een warme, flanellen dekbedovertrek. Dit materiaal is super warm, natuurlijk en voelt heerlijk zacht aan. Dat is in de koude wintermaanden een echt cadeau aan jezelf.

Tip 2: Ga voor dons: warmer dan warm! 

Dons is het meest warme materiaal voor op je bed. Er komt veel lucht tussen de veertjes, die wordt opgewarmd door je lichaam en zorgt voor die heerlijke weldadige warmte zelfs wanneer het buiten dertig graden vriest. Ga dus zeker voor een goede kwaliteit donzen 4 seizoenen dekbed zodat je bed altijd heerlijk comfortabel warm is. Bijkomend voordeel: bij een 4 seizoenendekbed plaats je in het koude seizoen het extra dikke winterdekbed op je bed (of een combi van je herfst- en winterdekbed voor de echte koukleumen onder ons). Zo heb je het zeker niet meer koud.

Tip 3: Verschillende lagen plaids en zachte materialen

Met textiel voeg je niet alleen wat extra warmte toe doordat je verschillende lagen op bed plaatst. Met plaids voeg je ook veel warmte en sfeer toe aan je slaapkamer. Bovendien voelen zachte materialen prettig aan  waardoor je je veel behaaglijker voelt. Heb je het snel koud? Plaats dan zeker wat extra lagen met plaids en dekens op je bed. Bedenk daarbij wel dat natuurlijke materialen ademen en dus een betere keuze zijn. Een kersenpittenkruik die je opwarmt in de magnetron kan ook een goed idee zijn voor wat extra warmte. Of denk eens aan thermo ondergoed van natuurlijk materiaal voor in bed.

Tip 4: Een extra warmtebron in je slaapkamer

Helpen al deze bovenstaande tips onvoldoende? Overweeg dan zeker om een extra warmtebron toe te voegen aan je slaapkamer die je even aanzet voordat je naar bed gaat. De hele nacht in een warme kamer is namelijk niet echt goed voor je nachtrust. Een elektrische sfeerhaard met warme lucht of een straalkacheltje kunnen wonderen doen voor een verkleumd en stijf lichaam. Bovendien voegt zo’n verplaatsbare sfeerhaard heel veel gezelligheid en knusheid toe en is dus een ware luxe in je slaapkamer!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Jeroenlink, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.