Zo houd je de zomervibes vast in je huis!

Zo houd je de zomervibes vast in je huis!

De zomer is bijna voorbij. Veel mensen vinden dit verschrikkelijk. Zij bloeien helemaal op in de zomer en vinden de koude en natte wintermaanden helemaal niets aan. Hoor jij ook bij deze groep? Dan kun je een paar maanden binnen blijven, maar je kunt ook iets aan je winterdip doen. Houd je de zomervibes in huis, dan kun je veel langer genieten van jouw favoriete seizoen.

In dit artikel lees je hoe je de zomervibes vast kunt houden in huis. Raadpleeg je onderstaande tips, dan heb je veel minder last van je winterdip!

 Breng kleur in je interieur

Bij de zomer horen vrolijke en felle kleuren. Bij de winter horen sombere en donkere kleuren. Als je de zomervibes in huis vast wil houden, breng je vrolijke en felle kleuren in je interieur. Er zijn vele manieren om dit te doen. Je kunt bijvoorbeeld een paar van je donkere en saaie meubels vervangen door kleurrijke varianten, maar je kunt ook een gezellige kleur op die saaie, witte muur aanbrengen. En is je raamdecoratie aan vervanging toe? Koop dan raamdecoratie met een leuke kleur en/of print en je houdt de zomervibes nog beter vast in je huis.

Laat de zon binnen

In de zomer schijnt de zon bijna de hele dag, maar ook in het najaar laat de zon zich regelmatig zien. Als je de gordijnen de hele dag dicht hebt, zie je hier helemaal niets van. Door je tekort aan zonlicht word je niet alleen depressief, maar kun je zelfs een tekort aan vitamine D ontwikkelen. De oplossing? Laat de zon lekker binnen. Doe de gordijnen open en je ziet vanzelf dat het zonnetje ook in de winter heerlijk kan schijnen. Door de zon word je niet alleen vrolijker, maar maak je bovendien vitamine D aan. Dit is goed voor je algehele gezondheid.

Tip: koop transparante raamdecoratie. Hier kan het zonnetje altijd doorheen schijnen. In de slaapkamer en badkamer kun je wel verduisterende raamdecoratie ophangen. In de slaapkamer moet het namelijk lekker donker zijn en in de badkamer heb je privacy nodig.

Kleurrijke bloemen op tafel

Tot slot kun je de zomervibes ook vasthouden door standaard kleurrijke bloemen op tafel te zetten. Net zoals kleur, worden ook bloemen met de zonnige en warme zomermaanden geassocieerd. Met een mooie bos bloemen op tafel houd je die zomervibes dan ook goed vast. Bijkomend voordeel: de bloemen op tafel verspreiden een heerlijke geur in huis.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Jonathan, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.