Wat is een goede verhuisservice?

Wat is een goede verhuisservice?

Je komt ze overal tegen: de verhuisservices. De kwaliteit loopt erg uiteen en mensen kijken meestal niet naar de vergunningen die men hiervoor nodig zijn. Hoe kom je erachter wat voor jou de beste manier van verhuizen is?Wat onderscheidt nu een goede verhuisservice van een van mindere kwaliteit? Om die vraag te beantwoorden is het nodig om te weten wat er tegenwoordig ingezet kan worden bij een verhuisservice en wat er verder nog bij komt kijken.

Waar als eerst naar gekeken kan worden is of het verhuisbedrijf over verschillende gezaghebbende certificaten beschikt. Zo verhuizers scholing en nascholing ontvangen van bijvoorbeeld het VerhuisCollege om betrouwbaarheid en kwaliteitsgarantie te kunnen bieden. Verder is er nog een NIWO vergunning die gehaald kan worden. Dat is een vergunning voor beroepsgoederenvervoer. De juiste papieren zijn een eerste aanwijzing van een goede verhuisservice.

Goedkope verhuisservices

Een goedkope verhuisservice is niet altijd minder van kwaliteit, maar onder de goedkoopste verhuisbedrijven kunnen wel degelijke grote kwaliteitsverschillen zijn. Waar men op kan letten is of een goedkope verhuisservice wordt aangeboden met onopgeleid personeel. Zo zijn er tal van bedrijven die verhuizingen verzorgen die gebruikmaken van studenten. Dit zijn betaalbare werkkrachten, maar zijn niet opgeleid om dit werk te doen. Dat kan resulteren in schade aan inboedel door onvoorzichtig omgaan met de te verplaatsen spullen. Ook kan het ontbreken van verhuismaterialen zoals verhuisdekens, spanbanden, steekwagens en rolkarren een oorzaak zijn van beschadigingen aangezien alles dan met de hand naar de verhuiswagens gebracht moet worden. Een goedkoop verhuisbedrijf dat betrouwbaar is beschikt wel over dergelijke materialen en biedt altijd hun verhuisservice aan met opgeleid personeel.

Duidelijke voorwaarden

Een ander punt waar een goede verhuisservice aan voldoet is klantvriendelijke voorwaarden en transparantie. Betrouwbare verhuisbedrijven spreken van tevoren duidelijk af waarvoor kosten gerekend worden en waarvoor niet. Zodoende komt een klant nooit voor extra kosten te staan vanwege onduidelijke voorwaarden. Als de website van een verhuizer hier niet duidelijk over is kan men dit navragen door telefonisch contact op te nemen. Op die manier kan men nagaan om men met een professionele verhuisservice van doen heeft of niet.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Onno, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.