Beste wijnkoelkast- Waar moet je opletten bij het kiezen van de juiste wijnkoelkast?

Beste wijnkoelkast- Waar moet je opletten bij het kiezen van de juiste wijnkoelkast?

Beste wijnkoelkast

Veel mensen hebben geen kelder tot hun beschikking, toch ontkomt een serieuze wijnliefhebber er niet aan: voor een goede opslag van wijn waarbij de smaak behouden blijft is een geschikte omgeving van groot belang. Het doel van dit artikel is om u te helpen bij de vraag: waar moet ik zoal opletten bij het kiezen van de juiste wijnkoelkast?

 1. Temperatuurzones 

Wanneer je meerdere soorten wijn wil bewaren in de wijnklimaatkast heb je minimaal 2 temperatuurzones nodig. Rode wijn bewaar je namelijk op een andere temperatuur dan witte wijn. Het aantal zones van de wijnkoelkast staat niet gelijk aan het aantal instelbare temperatuurzones. Een wijnklimaatkast kan 4 zones hebben, waarvan de boven- en onderste instelbaar zijn, en de 2 middelste niet. De temperatuur van de middelste zones hangt dan af van de ingestelde temperatuur van de onder- en bovenste temperatuurzone.

2. Hoeveel flessen wilt u erin kwijt?

Er zijn wijnkoelkasten tot 21 wijnflessen en grotere varianten tot 180 wijnflessen. Houd er wel rekening mee dat dit aantal is gebaseerd op Bordeauxflessen, deze kunnen in compacte rijen worden opgestapeld. In de praktijk zult u vaak niet de volledige capaciteit kunnen benutten zoals aangegeven in de specificaties van de fabrikant van de klimaatkast omdat niet elk type fles makkelijk gestapeld kan worden.

3. Inbouw of vrijstaand?

Een vrijstaande wijnklimaatkast wordt gebruikt om los van meubels te staan, een inbouw wijnklimaatkast wordt gebruikt voor het inbouwen in bijvoorbeeld de keuken. Het verschil tussen een inbouw of vrijstaande wijnklimaatkast is dat de losgekomen warmte bij een inbouwkast aan de voorkant vrijkomt en bij een vrijstaande wijnkast aan de achterkant. Een vrijstaande kast kunt u dan ook beter niet inbouwen. Wanneer de warmte nergens naartoe kan kunt u zich voorstellen dat het apparaat oververhit raakt. Dit is niet goed voor de wijnklimaatkast en zeker ook niet goed voor uw wijn, die zal namelijk snel bederven.

Bestel uw wijnkoelkast direct online

Bij elke aankoop een wijnreis/vakantie naar Andalusië voor 2 personen t.w.v. €600,- cadeau.

We kunnen deze deal aanbieden, doordat wij de tussenhandel en elektronicagiganten elimineren in het aankoopproces. We leveren direct vanaf de producent. De kosten die we daarmee besparen investeren we in een wijnreis naar de Andalusische wijnvelden in het zuiden van Spanje.
Ben je niet reislustig? Dan kan je ook een keuze maken voor een gratis wijnbon t.w.v. €50,-. Deze wijnbon van 'De Wijnkoelkast' kan je verzilveren bij jouw plaatselijke wijnwinkel. Bij de aankoop op de betaalpagina kan je kiezen uit een wijnreis of wijnbon.

Dewijnkoelkast.nl is onderdeel van La Casita vakantiehuizen in Andalusië.

 

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 dewijnkoelkast, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.