Verschillende soorten warmtepompen

Verschillende soorten warmtepompen

Nederland is een zeer optimistisch land als het gaat om duurzaamheid. Hoewel we op veel gebieden voorlopen op andere landen in Europa en de rest van de wereld als het gaat om duurzaamheid, moet er ook nog steeds veel worden gedaan om onze doelstellingen te halen. De overheid wil er alles aan doen om het CO2 niveau naar beneden te halen. Op de website van de Rijksoverheid is de stand van de klimaatdoelstellingen te lezen. Daarom is het de bedoeling dat alle huishoudens stoppen met het gebruik van gas en overgaan op bijvoorbeeld een warmtepomp in huis.Veel mensen haken te vroeg af

Het woord warmtepomp heeft iedere Nederlander al vele malen van gehoord, maar welke soorten er precies zijn en welke voor hen het meest geschikt is, is vaak niet duidelijk. Daarnaast zijn er een aantal warmtepompen met een behoorlijk prijskaartje. Dit is dan ook waarom veel mensen al snel afhaken en toch weer voor de cv-ketel kiezen. Dat is natuurlijk zonde. Wij geven hieronder meer informatie over de bekendste warmtepompen, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken om er wel of niet een in huis te nemen.

De warmtepompen op een rij

Om je van de juiste informatie te voorzien hebben we hieronder een overzicht gemaakt van verschillende soorten warmtepompen.

  • Warmtepomp die werkt op warmte: bij deze warmtepomp wordt er in de grond geboord tot een diepte van circa 5 tot 7 meter. Met behulp van antivries wordt er warmte omhooggehaald en wordt het water in de boiler verwarmt. Vervolgens wordt jouw woning hiermee verwarmd. Hoewel deze warmtepomp een behoorlijke aanschafprijs heeft, heeft deze ook het hoogste rendement.
  • Warmtepomp die werkt op water: wanneer er een natuurlijke waterbron in de buurt van je woning is dan kan dit water naar de warmtepomp worden gepompt. Hier wordt het gefilterd en verwarmd met een warmtewisselaar. De prijs voor deze warmtepomp is gemiddeld in vergelijking met de andere installaties.
  • Warmtepomp die werkt op lucht: tot slot is er de warmtepomp die lucht naar binnen zuigt en vervolgens ook door een warmtewisselaar heengaat om de woning op te warmen. Dit is de goedkoopste manier van de woning verwarmen, maar het verwarmt dan ook slechts één ruimte van je woning.

Kies de warmtepomp die past bij jouw woning

Het kiezen van een warmtepomp is niet slechts een kwestie van het kiezen van de pomp die voor jou de beste prijs heeft. De verschillende warmtepompen hebben ieder eigen functionaliteiten en behoren daarom bij verschillende soorten huizen. Met deze keuzehulp voor het vinden van de juiste warmtepomp ontdek je snel welke het meest geschikt is voor jouw huis. Ook is het geen slecht idee om een expert te vragen voor extra advies. Wanneer er bijvoorbeeld een te sterke warmtepomp wordt aangeschaft dan ontstaat het gevaar dat het continue te warm wordt in de woning en er te warm water uit de kraan komt. Dan wordt er nog niet gesproken over het energieverbruik.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 MaartenNieuws, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.