Keramische tegels die lijken op hout of hardhouten vloeren?

Keramische tegels die lijken op hout of hardhouten vloeren?

Als je kijkt naar een vloer in bijvoorbeeld een restaurant die eruit zien als hout, maar is hard en alle planken hebben hetzelfde formaat? Een grote kans dat je naar een houtlook tegelvloer kijkt! Door de ontwikkelingen in tegelvloeren worden deze tegels vaak als identiek ervaren als van een originele houten vloer. Toch zijn er duidelijke verschillen en voordelen als je kiest voor een houtlook tegel.Voordelen van houtlook tegels

Er zijn veel voordelen aan houtlook tegels ten opzichte van een houten vloer, maar we proberen het zo beknopt mogelijk te houden. Eén van de grote voordelen is het onderhoud van de tegelvloer veel gemakkelijker is.
In tegenstelling tot een hardhouten vloer hoeft deze namelijk niet geschuurd of opnieuw afgewerkt te worden om in zijn originele staat terug te komen. Ook hoeft de vloer niet regelmatig in de was gezet te worden. 
Dit komt door een duurzaam glazuur wat zich aan de bovenkant van de tegels bevindt, dit beschermt tegen beschadiging en slijtage.

Duurzaam

Wanneer je kiest voor houtlook tegels voor bijvoorbeeld de woonkamer, neem je niet alleen een praktische beslissing, maar dit is ook minder belastend voor het milieu. Door op hout lijkende tegels te gebruiken help je het aantal bomen dat elk jaar wordt gekapt te verminderen, voor het gebruik voor vloeren.
Tegelijkertijd kun je nog steeds nagenoeg dezelfde unieke schoonheid en elegantie van hardhout in dit soort tegels krijgen. Met houtlook tegelvoeren, krijg je alle voordelen van hardhout zonder de minpunten er van.
Design mogelijkheden

De selectie van houtlook tegels wordt geproduceerd in een groeiend aanbod aan mooie selecties van stijlen. Als je een favoriete (kleur) hardhouten vloer hebt, dan is er een grote kans dat je deze kunt vinden als houtlook tegelvloer.

Misschien wel het meest indrukwekkend is het bereik van wittinten, white wash en grijstinten wat je moeilijk kan vinden is in een echt houten vloer. Dit beperkt je niet meer met het inrichten van je woonkamer, slaapkamer of badkamer. Ook een houten vloer met white wash effect is zeker verkrijgbaar als keramische tegelvloer.

Geschikt voor in vochtige ruimtes

Een hardhouten vloer in combinatie met een vochtige ruimte, zoals een badkamer, is zeker niet aan te raden. Door bijvoorbeeld het nemen van een douche neemt de luchtvochtigheid toe waardoor het hout gaat uitzetten en krimpen.  Ook de kans dat er vocht tussen de naden gaat zitten is groot, waardoor de kwaliteit van de houten vloer sterk achteruit gaat.
Houtlook tegels zijn daardoor een geweldig alternatief aangezien deze geen kwaliteit verliezen als er water op komt. De tegels zijn keramisch wat natuurlijk een voorkeur heeft daar waar er kans is op morsen of stilstaand water. Nu kun je toch een houtlook sfeer krijgen in een vochtige ruimte zoals de badkamer!

Geschikt voor installatie over vloerverwarming
 

Normaal gesproken worden massief houten vloeren niet aanbevolen voor op vloerverwarming  vanwege de constante uitzetting en samentrekking die wordt veroorzaakt door de verwarming. Vloertegels daarentegen zijn ideaal en perfect in samenwerking met vloerverwarming. Omdat de keramische tegels van keramiek zijn en er dus geen kans is op uitzetting door warmte.

Plinten voor de mooiste afwerking

Als finishing touch laat je natuurlijk ook mooie plinten plaatsen. Een ruimte is pas af als de plinten geplaatst zijn. Er zijn tegenwoordig veel variaties in, qua materiaal, maar ook qua hoogte en uitstraling.

De mooiste vloertegels van Rotterdam

Lingen Keramiek voorziet al ruim 26 jaar zowel nieuwbouwwoningen als bestaande woningen van de mooiste tegelvloeren. Er is zoveel mogelijk met tegels dat het voor onze adviseurs steeds weer de uitdaging is om een zo mooi mogelijk ontwerp te maken, helemaal conform de wensen van de klant en uiteraard binnen het gestelde budget.
Naast tegelvloeren levert Lingen Keramiek ook pvc-vloeren en laminaat, inclusief mooie, luxe plinten.
Wij raden je van harte aan een de showrooms te komen bekijken nabij Rotterdam en in Leiden!

 


© 2015 lizzmedia, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.