Je woning beter beschermen tegen inbrekers

Je woning beter beschermen tegen inbrekers

Je huis is jouw plek en dit is tevens de locatie waar je tot rust wilt komen en privacy wilt hebben. Indien het je overkomt dat er een inbreker in je huis komt dan is die privacy geschonden en dat is het laatste wat je wilt dat kan gebeuren. Of de inbreker nou iets heeft gestolen of niet. De andere kant van het verhaal is dat iedereen weet dat er inbrekers zijn en wanneer jij het ze zo moeilijk mogelijk maakt de kans een stuk lager is dat er bij jou thuis wordt ingebroken. Voor een groot gedeelte heb je het dus zelf in de hand. Hieronder hebben we een korte handleiding die is te gebruiken om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken.Maak gebruik van deze tips om inbrekers te slim af te zijn

Het is bekend dat inbrekers slechts een aantal minuten nodig hebben om bij jou in te breken en spullen bij je huis te stelen. Wie in een woning woont waar het gemakkelijk is om binnen te komen woont dan ook in een risicovolle woning. In dat geval is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ramen en deuren zo stevig mogelijk worden. Bekijk goed hoe de staat van de scharnieren is en hoe makkelijk het voor een inbreker is om binnen te komen. Moderne deuren en ramen zijn vaak niet zo gemakkelijk om open te breken. Wanneer een inbreker minimaal een aantal minuten nodig heeft om in te breken dan kan dit hem al van gedachten doen veranderen.

Er zijn ook nog andere manieren om inbrekers af te schikken. Dat kan met sensorlampen, oftewel schriklichten zoals deze ook worden genoemd. Zodra een inbreker ’s avonds bij jouw woning langsloopt en er plotseling lampen gaan branden zal hij zich niet op zijn gemak voelen en doen besluiten om maar snel weg te wegen. Camerabeveiliging heeft hetzelfde effect. Ook een gemaskerde inbreker wil niet op de camerabeelden belanden. Bij de camerabeveiliging heb je de optie om te kiezen voor nepcamera’s of om te kiezen voor een professioneel camera beveiliging systeem.

Verder is het belangrijk om je woning goed zichtbaar te maken. Hebben de buren overdag zicht op jouw woning? Dan verlaag je de kans aanzienlijk dat iemand doet besluiten om overdag een poging tot inbraak te doen. In de avond is het belangrijk dat je een indruk geeft dat er iemand thuis is. Dit doe je door de gordijnen te sluiten en de lampen te laten branden. Doe dit wanneer je zelf niet bij huis bent en ook gedurende de nacht wanneer je zelf slaapt.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 MaartenNieuws, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.