Hoe installeer je een robotmaaier?

Hoe installeer je een robotmaaier?

Als je een robotmaaier wilt kopen is het nodig om deze op een juiste wijze te installeren. Hieronder beschrijven we in het kort drie stappen zodat een robotmaaier installeren geen problemen oplevert en je gelijk kunt genieten van de nieuwe automatische accu grasmaaier.Waar plaats je het oplaadstation?

De werkzaamheden die je uit moet voeren wanneer een robotmaaier installeren op het programma staat is in drie delen op te splitsen. Het oplaadstation is de thuisbasis van je robot grasmaaier. Telkens wanneer hij zich moet opladen rijdt hij naar dit basisstation toe en wanneer de accu vol is gaat hij er weer op uit. Hoeft hij een poosje niet te maaien, dan wacht hij hier totdat het weer tijd is om te maaien. Het oplaadstation plaats je bij voorkeur in een border of aan de rand van je gazon met wat ruimte er omheen zodat de grasmaaier er gemakkelijk in en uit kan rijden. Zorg er wel voor dat er geen rommel op je gras aanwezig is die de in/uitrit kan blokkeren.

Hoe leg je de afbakeningsdraad aan?

Een robot grasmaaier mag niet overal maaien. Hij behoort binnen zijn afgebakende werkgebied te blijven zodat hij geen gedeeltes maait die niet gemaaid moeten worden. Het begrenzingsdraad leg je op enkele centimeters afstand met je gazonrand op het gazon en zet deze vast met (vaak meegeleverde) haringen. Zorg er ook voor dat je bloembedden en vijvers met een lus afbakent. De uiteinden van de draad koppel je vervolgens aan het laadstation zodat er signalen van en naar de maairobot kunnen worden gezonden.

Hoe programmeer je een robotmaaier?

Is je laadstation geinstalleerd en de begrenzingsdraad aangelegd dan begint het laastste eenvoudige klusje. Het programmeren van de grasrobot. Dit kun je altijd doen op de machine zelff, maar soms ook via een meegeleverde app. Hiermee kun je gemakkelijk het maaischema instellen en/of de maaihoogte veranderen. Bij het ene model is het mogelijk de maaihoogte elektrisch aan te passen, waar andere modellen zijn voorzien van een draaiknop om dit te doen.

Ben je klaar met instellen, druk dan op de startknop en de grasmaaier zal vanaf nu geheel zelfstandig je gazon maaien.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Robotmaaierexpert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.