4 tips om rekening mee te houden als je een speeltoestel in je achtertuin plaatst

4 tips om rekening mee te houden als je een speeltoestel in je achtertuin plaatst

De achtertuin kun je altijd opleuken met een speeltoestel. Het is goed voor kinderen om elke dag een uurtje buiten te spelen. Toch is het belangrijk om een aantal punten niet uit het oog te verliezen.Controleer op veiligheid

Veiligheid is het allerbelangrijkste als je van plan bent een speeltoestel in de tuin te plaatsen. Controleer of er overhangende takken, hekken, of iets anders is dat een kind kan bezeren. Want als ze eenmaal spelen, is het praktisch onmogelijk om de hele tijd een oogje in het zeil te houden. Een absoluut veilige achtertuin is dan erg belangrijk. Haal onkruid of struiken of heesters die kunnen prikken weg. Dus, voordat je je laat meeslepen met de meest fantastische ideeën, zorg ervoor dat dit basisidee tot in de kern wordt gerealiseerd. Als dit eenmaal is gebeurd, kun je je creatieve ideeën de vrije loop laten.

Schommelen, schommelen

Of er gespeeld gaat worden in een kleine achtertuin of een grote, een schommel is noodzakelijk. Stiekem vinden de volwassenen schommelen nog steeds leuk. Ongeachte de leeftijd. Een schommel is ideaal om 's avonds met een kopje koffie en een boek in de achtertuin door te brengen. Er zijn verschillende andere soorten schommels. Kant en klare speeltoestellen voor in de achtertuin hebben vaak een schommel.

 Een glijbaan in je eigen achtertuin

Een glijbaan in de achtertuin is naast een schommel de volgende beste aankoop. Kinderen houden van glijbanen. Je voelt je gezegend als je geniet van de lol die kinderen hebben als ze van de glijbaan glijden. Als ouder geniet je met volle teugen mee als je je kind ziet genieten. Het allerleukste is het als er een combinatie is van ten minste twee schommels. Zodat ze samen kunnen schommelen.

Ruimtegevoel en onderhoud

Zorg ervoor dat het speeltoestel goed geplaatst is en dat de hele structuur stevig is. Prop de achtertuin niet vol met allerlei irrelevante spullen. Houd het open en luchtig. Er moet genoeg ruimte zijn voor kinderen om rond te rennen en te ravotten. Onderhoud is daarnaast een ander belangrijk aspect dat vaak wordt vergeten. Check geregeld de schroeven, bouten en moertjes of ze nog stevig vastzitten. Maar controleer ook over splinters te bespeuren zijn waar een kind zich aan kan bezeren.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 marske42, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.