Kies de juiste zwembadfiltersysteem

Kies de juiste zwembadfiltersysteem

Om hygiënische en gezondheidsredenen zijn professionele filtersystemen nodig voor de dagelijkse circulatie en reiniging van het zwembadwater. De algemene regel is dat het filtersysteem ongeveer 8 uur per dag moet werken en dat de volledige waterinhoud twee keer per dag moet worden gecirculeerd.Om hygiënische en gezondheidsredenen zijn professionele filtersystemen nodig voor de dagelijkse circulatie en reiniging van het zwembadwater. De algemene regel is dat het filtersysteem ongeveer 8 uur per dag moet werken en dat de volledige waterinhoud twee keer per dag moet worden gecirculeerd.

Twee verschillende filtersystemen hebben zich door de jaren heen bewezen: zandfiltersystemen en patroonfiltersystemen . De functionaliteit is voor beide hetzelfde: een filterpomp pompt het te reinigen water door het filtermedium - zand of patroon. De te filteren stoffen in het zwembadwater worden in het filter opgevangen en kunnen zo worden verwijderd.

Een basisregel die u in acht moet nemen: de grootte en sterkte van het filtersysteem hangt af van het watergehalte in het zwembad. Welk filtersysteem voor u geschikt is, hangt af van de grootte van het zwembad. Het filtersysteem mag niet worden opgeslagen, aangezien dit absoluut noodzakelijk is voor reiniging en dagelijkse watercirculatie. De prestatie van het filtersysteem moet overeenkomen met de waterinhoud van het zwembad. In de regel is het echter aan te raden om een ​​wat sterker filtersysteem te gebruiken. Als het zwembadwater wordt gereinigd met een sterk filtereffect, wordt de inspanning voor het schoonmaken van het zwembad en het gebruik van chemische waterverzorging verminderd.

Over het algemeen kan gezegd worden dat zandfilters geschikter zijn voor grotere zwembaden terwijl patroonfilters geschikter zijn voor bovengrondse en kleine zwembaden.

Patroonfilters reinigen en filteren het badwater nog fijner, maar zijn meer onderhoud en kostenintensiever omdat de patroon regelmatig moet worden schoongemaakt en vervangen. Het kwartszand dat in een zandfiltersysteem wordt gebruikt, hoeft daarentegen slechts ongeveer om de 2 à 3 jaar vervangen te worden. Als alternatief voor zand kunnen ook de lichtgewicht en milieuvriendelijke filterballen  worden gebruikt.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 BOBlog, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.