Nieuwe trend meubels en interieur accessoires van steigerhout

Nieuwe trend meubels en interieur accessoires van steigerhout

Steigerhout heeft een robuuste uitstraling en past in bijna elk interieur van bedrijven en woningen. Het brengt een natuurlijke sfeer in huis. kijk op http://steigermeubelfabriek.nlSteigerhouten planken zijn vurenhouten ongeschaafde planken met een formaat van ongeveer 200 x 32 mm. Het hout komt meestel uit Noord-Scandinavië. Het vurenhout komt van snelgroeiende naaldbomen, dus gekapte bomen groeien snel weer aan. Het is minder belastend voor het milieu.

De naam steigerhouten plank draagt hij omdat het formaat planken meestal gebruikt worden in de bouw als loopplank op steigers. De in de bouw gebruikte steigerhouten planken worden tegenwoordig meer en meer gebruikt in de meubelindustrie om er meubilair van te maken. Gebruikte steigerplanken zijn relatief goedkoop materiaal.

Steigerhoutenmeubelen zijn de laaste jaren een trend geworden in de woninginrichting, maar ook in bedrijven en kantoren zie je steeds vaker meubels gemaakt van gebruikt en nieuw steigerhout. Meubels en accessoires gemaakt van gebruikte steigerplanken hebben een robuste warme uitstraling en passen in vrijwel ieder modern interieur. Het brengt een stukje natuur naar binnen. Het is ook mogelijk om de meubelen gemaakt van steigerhout te behandelen met een beits of een wax, zodat het een modieus karakter krijg. Zo kun je het vrijwel in ieder interieur combineren.

En steigerhout heeft nog een voordeel dat het weinig onderhoud nodig heeft. Dat komt omdat steigerhout gewend is om in weer en wind gebruikt te worden. Dus steigerhout is dus ook zeer geschikt voor tuin meubilair. Het kan dus tegen weer en wind. Het zal met de tijd wel wat gaan verweren en het zal wat grijzer worden en barsten en scheuren in komen. Maar daarvan krijgt het meubel alleen maar meer een nog stoerder karakter. Steigerhout zal door zijn lange vezels niet snel gaan splinteren. En zie je toch een splinter is deze makkelijk te verwijderen.

Kijk op onze webshop voor meubels en bedrijfsinrichting met steigerhout: http://steigermeubelfabriek.nl


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 MeubelOutletFab, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.