Soorten raamdecoraties in huis

Soorten raamdecoraties in huis

In dit artikel wordt vermeld welke soorten raamdecoraties er bestaan en hoe je ze kunt gebruiken. Kijk voor meer informatie op raamdecoratie.Als je op zoek bent naar nieuwe decoratie voor je ramen kunnen we je hier meer informatie over geven. Er bestaan namelijk veel verschillende soorten. De meest populaire zijn gordijnen. Vaak creëer je hier een warme en huiselijke sfeer mee. Je kunt ze goed gebruiken omdat je de dikte zelf kunt bepalen en dan kunt gebruiken bij zowel enkel glas waarbij je tocht kunt krijgen, maar ook bij dubbel glas. Vaak kun je ook zelf de hoeveelheid lichtinval en daarbij de mate van privacy bepalen omdat je ze zelf kunt verstellen of open kunt schuiven. Echter vangen ze vaak veel stof, dus wanneer je bijvoorbeeld last hebt van een huisstofmijt- allergie, kun je beter kijken naar andere raamdecoratie.
Een voorbeeld hiervan zijn jaloezieën. Hiermee kun je ook sfeer en privacy combineren. Jaloezieën bestaan uit horizontale lamellen. Omdat je ze kunt kantelen kun je zelf bepalen hoeveel zonlicht er wel of niet naar binnen komt. Ze zijn in diverse materialen te verkrijgen, zoals hout, kunststof en aluminium. Je kunt er vaak een klassieke, moderne of juist weer landelijke sfeer mee creëren. Bovendien zijn ze makkelijk schoon te houden.
Shutters zijn erg praktische raamdecoraties, je kunt ze namelijk voor elk soort raam plaatsen. Ook bij deuren die naar binnen open gaan, kun je shutters goed gebruiken. Je kunt shutters namelijk voor elk raam plaatsen, zelfs voor draai -kiep of schuif ramen. Je kunt ze eenvoudig naar de zijkanten wegklappen en ze zijn ook nog eens goed schoon te houden. Je kunt ze daardoor gemakkelijk in de keuken gebruiken aangezien raambekleding daar al snel vettig kan worden. Ook kun je ze in waterproof exemplaren aanschaffen voor in de badkamer.
Vouwgordijnen zijn eigenlijk altijd gemaakt van houten latten en geweven papier. De normale versie maakt je ruimte niet verduisterend, maar je kunt wel een variant aanschaffen die dat wel kan creëren. Vaak hebben ze een klassieke, elegante en romantische uitstraling. Ze zijn geschikt voor veel ruimtes, en je kunt ze makkelijk opvouwen wanneer je het gordijn ophaalt. Je kunt ze in allerlei kleuren en stoffen terug vinden.
Tenslotte kun je er ook voor kiezen lamellen aan te schaffen. Deze zijn zowel voordelig als praktisch. Je kunt ze verkrijgen in PVC en stoffen materialen en ze zijn makkelijk te gebruiken omdat je het licht kunt filtreren naar eigen wens. De PVC lamellen creëren vaak een wat strakkere en moderne sfeer, de stoffen variant zorgt vaak voor een warmere sfeer.
Op de website van Vloerenraamdecor worden veel verschillende soorten weergegeven en tevens kun je op deze website terecht voor behang- en schilderwerk of vloeren, zoals PVC vloeren, houten vloeren of laminaat.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Annekoos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.