Hét alternatief voor een houten vloer: een PVC vloer

Hét alternatief voor een houten vloer: een PVC vloer

Ben je op zoek naar een vloer die de uitstraling heeft van een houten vloer, maar wil je tevens het gemak van kunststof in je woonkamer? Dan zou een PVC vloer wel eens dé oplossing voor jou kunnen zijn. Lees in dit artikel over de samenstelling van PVC vloeren, wat de voordelen van dit soort vloeren zijn en waarom het de trend van het moment is om een PVC vloer in je woonkamer te leggen.Op welke manier is een PVC vloer samengesteld?

 

Een PVC vloer is een houtvrije, kunststof parketvloer die gemaakt is van verschillende lagen PVC. De meeste PVC vloeren zijn zo’n 3 millimeter dik, en bestaan uit verschillende lagen. Zo is er bijvoorbeeld altijd een sterke toplaag en een transparante beschermlaag aanwezig. De dessins en structuren van een PVC vloer zijn bijna niet meer te onderscheiden van die van een houten vloer. Het is ook daarom dat de PVC vloer vaak aangedragen wordt als hét alternatief voor een houten vloer.

 

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer ten opzichte van een houten vloer?

 

Een houten vloer heeft helaas de eigenschap om uit te zetten en te verkleuren. Omdat een PVC vloer geen natuurproduct is, maar gemaakt is van kunststof, zet deze minder uit en heeft deze over het algemeen ook een langere levensduur. Daarnaast zijn PVC vloeren vochtbestendig en zijn ze, in tegenstelling tot houten vloeren, dus ook geschikt voor vochtigere ruimtes. Verder staat een PVC vloer erom bekend geluiddempend te zijn, wat erg fijn kan zijn in gehorige appartementen. En heb je vaak last van koude voeten? Met een PVC vloer heb je vrijwel altijd de mogelijkheid om vloerverwarming te integreren!

 

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Britt, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.