Leren meubels opknappen, hoe doe je dit?

Leren meubels opknappen, hoe doe je dit?

Lederen meubels zijn tijdloos, echter wil het soms zo zijn dat na een aantal jaren je pronkstuk van 10 jaar geleden er nu een beetje zielig en stoffig bij staat. Je kunt natuurlijk een bedrijf inschakelen voor het laten reinigen van uw meubelstuk, maar dit kan soms duur uitvallen. Daarom geven we in deze blog antwoord op de meest gestelde vragen omtrent het schoonmaken van leren meubels.Leer schoonmaken met huis tuin en keukenmiddeltjes

Om leer schoon te maken hoef je helemaal niet naar de winkel om allerlei nieuwe producten aan te schaffen. Hoogstwaarschijnlijk heb je zelf wel iets in huis om je leer mee schoon te maken.

Lederen bankstel schoonmaken met melk

Je mooie lederen bank schoonmaken met melk? Het klinkt misschien gek, maar het werkt heel goed wanneer je met een schone doek en een beetje karnemelk of koffiemelk je bank wilt reinigen. Het werkt ook goed met normale melk. Doe dan 20 druppels terpentijn op een half glas melk et voila je hebt je eigen schoonmaakmiddel.

Leer schoonmaken met olie

Gebruik babyolie wanneer je wilt dat je lederen meubelstuk lang meegaat. Doe dit bijvoorbeeld 1 keer per jaar om je bankstel of stoel goed te onderhouden. Smeer simpelweg wat babyolie op de bank met een schone doek en laat het vervolgens even intrekken. Wrijf het daarna uit met een katoenen doek. Gewone olijfolie wordt ook vaak gebruikt bij het reinigen van lederen meubilair. Vul een emmer met water en wees niet zuinig met de olijfolie wanneer je dit toevoegt. Sop hier vervolgens je meubeltjes goed mee af.

Leren bankstel reinigen met alcohol

Het overkomt iedereen wel eens, je zit met pen en papier op de bank en per ongeluk komt er een streep op je bankstel. Hartstikke zonde natuurlijk, maar nog geen rede om je meubelstuk gelijk af te schrijven. Met 70% alcohol verwijder je strepen gemakkelijk.

 

Heb je zelf nog handige tips? Deel ze in een reactie!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 abbybijnens, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.