Gordijnen met wave plooi in ieder interieur

Gordijnen met wave plooi in ieder interieur

Ben je op zoek naar moderne raambekleding? Kijk dan zeker naar gordijnen met wave plooi, waarbij de plooien van het gordijn golvend onder de rails vallen. Deze soort plooi is geschikt voor vitrages, inbetweens, maar ook zeker overgordijnen. De wave plooi biedt een extra luxe uitstraling, vallen soepel en ogen modern in elk interieur!Wave gordijnen bieden voor elk huis een mooie aankleding. Deze steeds populair wordende plooi voor gordijnen zien we vaak terug in moderne wooninrichtingen. De makkelijkste manier om wave plooien te realiseren, is door kant-en-klare gordijnen te kopen met ringen. Wanneer je het gordijn ophangt aan de gordijnroede doe je dit om-en-om, waardoor je dus een golvend effect creëert. 

Tegenwoordig kun je ook de wave gordijnen laten maken bij de specialist. Als het ware is het gewoon een recht stuk stof met haakjes er aan. De runners van de wave gordijnen zijn wel speciaal. Deze kunnen draaien, waarmee je dus ook op deze manier wave plooien krijgt.

Maar waarom is een wave gordijn nou zo geschikt voor een modern interieur? De foto's spreken natuurlijk voor zich, maar hier nog een aantal andere redenen:

  • De wave plooien vallen soepel en creëeren diepte in een ruimte;
  • Wave gordijnen vouwen mooi in elkaar wanneer je ze overdag niet sluit;
  • Wanneer je de wave gordijnen niet sluit, nemen ze weinig ruimte in beslag aan de zijkant;
  • Het gemakkelijke dichtvouwen van de gordijnen, zorgt voor een nette afwerking

Nadelen van de wave plooi is dat gordijnen meer ruimte in beslag kunnen nemen in de diepte dan bijvoorbeeld een rechte, andere soort plooi. Zo kan het wel tot 15 cm in beslag nemen. Voor een hele kleine kamer is de wave plooi daarom niet aan te raden. Voor ieder ander formaat raden we de plooi echter wel aan. Daarnaast neemt een wave plooi over het algemeen meer stof in, waardoor je mogelijk duurder uitkomt dan een andere basic plooi. Dit is echter ook afhankelijk van het hoeveelheid aan waveplooien je wil.

De wave plooi creeërt in ieder geval een open look en mag volgens ons niet ontbreken in je moderne interieur. Wij zijn fan!

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 interiorlovers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.