Hoe maak je een leren bank schoon?

Hoe maak je een leren bank schoon?

Vraag je je af hoe je de mooie leren bank bij jou thuis vakkundig schoonmaakt? In dit blog geven we je tips over hoe je een leren bank schoonmaakt, zodat je jouw leren bank in mum van tijd weer opfrist.Aangezien een stoffen bank makkelijker vuil opneemt en daardoor sneller vies oogt, kiezen veel mensen ervoor om een leren bank aan te schaffen. Toch moeten ook leren banken af en toe worden opgefrist. We geven je tips over hoe je dit kunt aanpakken.

Het schoonmaken van een leren bank is geen moeilijke taak, mits je de correcte stappen neemt. Het resultaat van een leren bank schoonmaken is dat je bank niet alleen langer schoon, maar ook mooi blijft. We raden aan om de bank twee keer per jaar schoon te maken.

Stappenplan leren bank schoonmaken

Heb je een kleine leren bank, of een mega leren hoekbank voor het hele gezin? Over het algemeen gelden dezelfde tips voor het schoonmaken van leren banken, ongeacht hun formaat. Het duurt maar een half uurtje, dus als je onderstaand stappenplan volgt, ben je snel klaar:

1. Stofzuigen: begin het schoonmaken van de leren bank door deze eerst uitgebreid te stofzuigen. Tip: pak dit voorzichtig aan, om krassen te voorkomen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om niet de gehele stofzuigerslang te gebruiken, en een stofzuiger mondstuk te gebruiken dat speciaal is ontwikkeld voor het stofzuigen van meubels. Stofzuig de hele bank en neem ook de ruimte tussen de naden mee.

2. Microvezeldoek: doe vervolgens de leren bank af met een microvezeldoek. Het is het beste om een ​​microvezeldoek zonder schoonmaakmiddel te gebruiken. Zo minimaliseer je de kans op vlekken in je leren bank.

3. Leerpoetsmiddel op de bank aanbrengen: de volgende stap is om leerpoetsmiddel op de bank aan te brengen. Gebruik hiervoor een spons, dat werkt het beste en het beschadigt het meubelleer zo min mogelijk.

4. De bank nadrogen: hierna is het het beste om een ​​uur te wachten en de bank vervolgens af te doen met een doek.

5. Laat de bank volledig drogen: de laatste stap die je dient te doorlopen is eigenlijk heel simpel, namelijk het laten drogen van de bank. Het liefst laat je de bank zo'n vijf of zes uur drogen. Dat betekent wel dat je er even geen gebruik van kunt maken, maar hier kun je op inspelen door de bank net voordat je gaat slapen, schoon te maken. De volgende dag word je wakker met een droge én schone bank!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 DJansen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.