Hoe hoog moeten lampen boven de eettafel worden opgehangen?

Hoe hoog moeten lampen boven de eettafel worden opgehangen?

Wil je lampen boven de eettafel plaatsen maar vraag je je af op welke hoogte eetkamerlampen moeten worden opgehangen? In dit blog vind je enkele suggesties hiervoor, zodat je kunt bepalen wat de perfecte hoogte is voor jouw eetkamerlampen.Van typische TL armaturen tot aan sfeervolle LED filament lampen; de keuze voor eetkamerlampen is groot! Of je nu al een mooi exemplaar hebt bemachtigd, of nog zoekende bent, vroeg of laat dien je toch te bepalen op welke hoogte de lampen moeten worden opgehangen. Bij het uitzoeken van geschikte eettafel lampen kun je alvast rekening houden met de lengte van de tafel. Plaats eventueel meerdere lampen boven de eettafel als deze erg lang is en je bang bent dat een lamp te weinig verlichting verschaft. Een rij met bijvoorbeeld een aantal hippe Calex lampen, zal ongetwijfeld sfeervolle en functionele verlichting vormen. Hoe hoog je de lampen vervolgens moet ophangen boven de eettafel, is sterk afhankelijk van jouw individuele voorkeur, het type lamp en de eettafel waarboven deze komt te hangen.

Op welke hoogte hang je een lamp boven de eettafel

Qua hoogte van de lamp die je boven de eettafel plaatst, geldt er niet echt een definitieve goed en fout. Men raadt vaak aan om 60 tot 80 centimeter ruimte over te houden tussen de onderkant van de hanglamp en het tafelblad, al kan dit ook oplopen tot 100-120 centimeter. Het is echter wel van belang om ervoor te zorgen dat je onder de lamp door kunt kijken wanneer je plaatsneemt aan de eettafel. Verder dient de lamp op ooghoogte te hangen als je rechtop naast de eettafel staat. Bij het bepalen van de ideale afstand tussen eettafel en de hanglamp geldt echter vooral; test zelf uit wat jij het meest prettige vindt. Veel succes met het uitzoeken en ophangen van jouw lampen boven de eettafel!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 DJansen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.