Een nieuwe vloer in de woonkamer? Lees hier de mogelijkheden van pvc vloeren, houten vloeren, lamina

Een nieuwe vloer in de woonkamer? Lees hier de mogelijkheden van pvc vloeren, houten vloeren, lamina

Is uw woonkamer toe aan een nieuwe vloer? Dan zijn vloeren van pvc, hout, laminaat en tapijt mooie keuzes. In dit artikel leest u de voor- en nadelen van elk van deze vloeren en kunt u verstandig een nieuwe vloer uit gaan zoeken.Laminaatvloeren: veelzijdig en voordelig

Een laminaatvloer is erg populair en is tegenwoordig verkrijgbaar in vele kleuren en prints. De meeste laminaatvloeren hebben een houtprint, maar tegenwoordig is er ook laminaat te krijgen met bijvoorbeeld een tegelprint. Onderling is er veel verschil in kwaliteit, zo is er laminaat dat vlak is, maar ook laminaat dat bijna niet te onderscheiden is van echt. Het nadeel van laminaat is dat het een goede ondervloer nodig heeft en dat het gevoelig is voor vocht. Echter heeft laminaat een vriendelijke prijs en is het niet lastig om zelf te leggen.

Houten vloeren: breng de natuur in huis

Een houten vloer brengt karakter in uw woonkamer. Het is een stukje natuur dat u mee naar binnen neemt. Een houten vloer brengt veel onderhoud met zich mee, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Door het regelmatige onderhoud gaat de vloer heel lang mee en blijft het altijd karakter houden.

PVC vloeren: niet te onderscheiden van echt

PVC vloeren zijn er in vele kleuren en patronen, net als laminaat. Een pvc vloer is echter beter bestand tegen vocht en kan in sommige gevallen gelegd worden zonder ondervloer. Een pvc vloer is makkelijk in onderhoud, dempt goed geluid en gaat erg lang mee. Het nadeel van een pvc vloer is de kans op krassen. Beschadigingen kunt u echter gemakkelijk verhelpen door een pvc plank te vervangen.

Tapijt: warme voeten op een zachte vloer

Geen enkele vloer is meer comfortabel dan een tapijtvloer. Deze vloeren dempen geluid als de beste en zijn verkrijgbaar in vele kleuren en poolhoogtes. Een nadeel van tapijt is dat u vaak moet stofzuigen, de vloer houdt namelijk snel vuil vast. Ook is deze vloer vlekgevoelig en lastiger schoon te maken dan harde vloersoorten.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.