10 tips om je tuin zomer klaar te maken in 2021

10 tips om je tuin zomer klaar te maken in 2021

Op zoek naar de tuin inspiratie trends van 2021? Nieuw onderzoek heeft de toptrends aan het licht gebracht die volgend jaar zullen domineren. Balkons, natuurvriendelijke planten en tuinmeubelen stonden allemaal bovenaan de lijst. Meer dan 100 verschillende hashtags voor tuinieren op Instagram zijn geanalyseerd om erachter te komen welke thema’s we zouden gebruiken. We hebben kunnen zien dat die trends steeds populairder worden en in 2021 nog dominanter zullen worden. Dus als je vooruitblikt op het volgende groeiseizoen, zijn hier de trends om over na te denken.

Bekijk hieronder de top 10 van opkomende trends …1. Tuinieren op je balkon

Bovenaan de lijst staat tuinieren op het balkon, met meer dan 96.817 Instagram-posts. In 2021 zullen we zien dat meer stadsbewoners hun balkons veranderen in stadsjungles met comfortabele meubels, prachtige planten en accessoires.

Wij adviseren: Welke planten je nodig hebt, hangt af van de door jou gekozen look, maar door te kiezen voor jasmijn, lavendel, vingerhoedskruid, bamboe, eucalyptus, slangenplanten en vredeslelies, kun je eigenlijk niet fout gaan.’

2. Wilde tuinen

Creëer je eigen toevluchtsoord voor bijen, vogels, vlinders en egels door planten en bloemen in het wild te laten groeien. Er worden nu meer dan ooit planten en bloemen geplant om wilde dieren en insecten aan te trekken. Weet je niet zeker waar je moet beginnen? Kies voor enkelbloemige plantensoorten en open bloemen.

Om echt de uitstraling te krijgen, is esthetisch lang wild gras ideaal, net als plantenranken die over hekken of muren dwalen – zo kun je door mensen gemaakte structuren verbergen en een wilde en ongetemde look creëren in slechts één seizoen’.

3. Binnenste buiten

Onze tuinen zijn een verlengstuk van onze binnenruimtes, dus in 2021 zullen meer van ons gebruik maken van buitenbanken, tuinkleden, buitenkussens en potplanten.

‘De binnentuintrend van buiten gaat helemaal over het creëren van de flow van je binnenruimte naar je buitenruimte, zodat het een van nature in het ander overloopt’, zegt het team. ‘Kies planten die zowel binnen als buiten werken om een overgang te creëren tussen de woon- en buitenruimte. Goede opties zijn onder meer geranium, buxus en calla lelie. ‘

4. Kleine tuinen

Met een kleine tuin gaat het erom de ruimte er groter uit te laten zien ‘. ‘Opties zijn onder meer opgroeien om je verticale ruimte te gebruiken, grenzen aan te leggen, vrije paden te hebben en specifieke zones of buitenkamers te creëren.’

Als het om planten gaat, fleur je ruimte dan op met oogverblindende vaste planten (zoals Geranium Rozanne en Geum) en klimmers.

5. Verhoogde tuinbedden

De vijfde trend die je volgend jaar op je radar hebt, zijn verhoogde tuinbedden. Hoewel ze niets nieuws zijn in de opwindende wereld van de tuinbouw, is het eenvoudige ontwerp de afgelopen maanden zeker in een stroomversnelling geraakt.

‘Door een verhoogd, bebost tuinbed te bouwen, creëer je niet alleen een fantastische functie in je buitenruimte, het is ook een ideale optie als je niet veel ruimte in je tuin hebt.

‘Ook kun je de bodem beter onder controle krijgen, bodemverdichting verminderen en je planten veel gemakkelijker verzorgen. De houtkeuze is aan jou – voor een echte rustieke uitstraling werken oude spoorbielzen goed ”.

6. Permacultuur tuinieren

Deze holistische benadering van tuinieren – ook wel bekend als ‘permanente landbouw’ – is er een die werkt met natuurlijke krachten om uw tuin van voedsel, onderdak en water te voorzien. Van wind, zon en regen: het sleutelprincipe achter een permacultuurtuin is dat je groeipatronen en oogstpatronen nabootst die van nature voorkomen.

Waarom probeer je dit niet eens …

7. Witte tuin

Of het nu gaat om oogverblindend wit meubilair of prachtige bloemen, witte tuinen zijn de afgelopen jaren in populariteit gestegen – en ze gaan nergens heen in 2021.

‘De belangrijkste stappen om een witte tuin te creëren, zijn onder meer het kiezen van een donkere achtergrond, het variëren van het gebladerte en het veranderen van vormen en maten, het herhalen van vormen en tot slot het toevoegen van enkele opvallende witte bloemen om de ruimte te vullen.’

8. Vensterbank tuin

Of je nu in een flat woont of een huis deelt met anderen, haal het meeste uit je vensterbank door deze om te toveren tot een Insta-waardige indoor jungle. Enkele van de beste planten om te overwegen zijn onder meer planten die iets extra’s aan je kookkunsten zullen toevoegen; probeer kruiden, chili, boerenkool, kleine rode biet, erwtenscheuten, ui en spinazie.

9. Grijze tuinen

Grijs is misschien wel een van de meest populaire verfkleuren voor in huis, maar in 2021 zullen velen van ons het naar onze buitenruimtes druppelen.

Wij adviseren: ‘Met een grijze tuin wil je je plantenkeuze matchen met je grijze door de mens gemaakte accenten om de kleur echt aan te vullen en te laten opvallen. Paars is een fantastische kleur die bij grijs past. We houden gewoon van een beetje lavendel. ‘

10. Cottage tuinen

De laatste trend die in 2021 zal domineren, zijn cottage gardens – en het is voor iedereen gemakkelijk te bereiken met een beetje knowhow.

‘Je kunt meteen een cottage-tuin uitkiezen. Het is zo’n aparte stijl. De belangrijkste kenmerken van het ontwerp zijn een informele stijl met gebruik van traditionele materialen en dichte aanplant met een mix van sier- en eetbare planten. Onthoud dat het allemaal om gratie en charme gaat.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 visualdistrict, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.