Ontdek de troeven van decoratief stucwerk

Ontdek de troeven van decoratief stucwerk

Decoratief stucwerk is de ideale oplossing om uw interieur te verfraaien. Met decoratief stucen schept u een toegevoegde waarde op klassieke schilderwerken. Er zijn verschillende technieken mogelijk waarvan betonlook en Italiaanse decoratietechnieken wellicht de bekendste zijn.Decoratie voor badkamer, keuken en andere ruimtes in huis

Decoratief stucwerk vinden we vooral terug in die ruimtes in huis waar esthetiek meer dan een rol speelt. Het gaat dan over de kamers waar het meeste in geleefd en genoten wordt zoals de badkamer, de keuken en natuurlijk ook de woonkamer. Met decoratief stucen gaat u verder dan met gewone saaie witte pleisterwerken. U geeft een extra cachet aan uw interieur door het gebruik van reliëf, betonlook, marmerstuc of tadelakt.

Niet alleen voor muren

Bij decoratietechnieken denkt u in de eerste plaats misschien aan het verfraaien van een muur, al dan niet voor alle muren in een kamer of gewooon voor een accentmuur. Maar ook voor andere wanden en plafonds is stuc deco zeer geschikt. Probeer maar eens een douchewand met marmerstuc of een plafond met tadelakt.

Wat is Stuc deco?

Als het over decoratieve stuctechnieken gaat, wordt stuc deco vaak in één adem genoemd. Stuc Deco is een materiaal op basis van kalk, dat te vergelijken is met het Marokkaanse tadelakt.

De oorsprong van deze techniek, vind je dan ook in de stoombaden en badhuizen die op deze manier al heel lang waterdicht worden gemaakt. De decoratieve stuclaag kon tegen een stootje en werd ook fraai afgewerkt met een polijsting van verouderde edelstenen. 

Het uiteindelijke resultaat op de muur is een afwerking die wat weg heeft van marmer en zeer strak en glad is. Het is ook een ambachtelijke techniek: stuc deco wordt tot op vandaag met de hand aangebracht.

Het materiaal vraagt weinig onderhoud en is ook niet snel onderhevig aan slijtage. Reinigen gaat bijna moeiteloos. We hadden het al over de marmerafwerking, maar ook een betonlook of de echte authentieke tadelaktafwerking zijn andere opties hiervoor.

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Davenumero6, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.