Zo zorg je voor een woonkamer waar jij je thuis voelt

Zo zorg je voor een woonkamer waar jij je thuis voelt

Je bent trots op je woning en je voelt je er fijn. Maar je wilt er natuurlijk het maximale uit halen. Dat kan door verschillende tips toe te passen om de woning helemaal aan te laten sluiten bij jouw wensen. Wij geven verschillende tips hoe je ervoor zorgt dat de woning de plek is waar jij je helemaal thuis voelt.  • Houd de woning schoon en ruim op
  • Maak de woning persoonlijk
  • Zorg voor een open sfeer en uitstraling
  • Beperk het aantal spullen

Ruim op en houd de woning schoon

De eerste tip is een voor de meest voor de hand liggende, maar wordt toch nog lang niet altijd toegepast. Dat terwijl het ook nog eens helemaal gratis is. Maar vele onderzoeken hebben inmiddels al aangetoond dat we er zelfs gelukkiger van worden en dat we ons beter voelen wanneer we in een woning wonen die schoon is en goed is opgeruimd.

Je woning persoonlijk maken

Daarnaast is het een echte aanrader om je woning persoonlijk te maken. Dat kan door foto's van leuke ervaringen van jou en je familie en vrienden aan de muur te hangen of in een mooi lijstje op schapjes te plaatsen. Niet alleen kun jij leuke momenten weer herbeleven, maar ook mensen die bij je langskomen krijgen een beeld mee van de leuke ervaringen die jij hebt meegemaakt. Bovendien meteen leuke mogelijkheden om gesprekken te beginnen.

Een open uitstraling en sfeer

Woningen worden steeds vaker zo gebouwd dat ze een open uitstraling en een open sfeer hebben. Dat straalt gezelligheid en rustgevendheid uit. Je zult merken dat jij je een stuk beter voelt wanneer je een woning hebt die een zeer open uitstraling heeft.

Een open uitstraling wordt gecreëerd door grotere ramen in huis te hebben, geen deur maar openingen tussen verschillende ruimten te hebben, of kiezen voor glazen deuren in huis. Je kunt ook een tussenweg nemen en kiezen voor een schuifdeur van glas op maat te nemen.

In plaats van een schuifdeur kun je ook kiezen voor een glazen scheidingswand. Dit is een goede manier om een vertrek in de woning af te schermen, zonder de ruimte optisch kleiner te laten lijken. Er zijn verschillende soorten scheidingswanden mogelijk, zodat er altijd iets is dat helemaal bij jouw woning past.

Het aantal spullen beperken

Tot slot is het slim om juist niet te veel spullen in huis te halen. Denk goed na over wat je nodig hebt en echt mooi vindt en koop niet zomaar alles wat je aandacht trekt. Op deze manier houd je alles overzichtelijk en wordt je aandacht niet te veel afgeleid in je eigen huis. Veel mensen hebben de neiging om veel te kopen wat ze mooi vinden of wanneer er aanbiedingen zijn. Wanneer we later liever geen spullen weggooien, dan komen we al snel op het punt waarbij we te veel spullen in huis hebben gehaald.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 MaartenNieuws, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.