Kinderkamer inrichten? Geef je koters de ruimte!

Kinderkamer inrichten? Geef je koters de ruimte!

Een slaap- en speelkamer is dé uitgelezen plek waar jouw zoon of dochter helemaal zichzelf kan zijn om zich volledig te verliezen in fantastische fantasiewerelden.En natuurlijk wil hij of zij daar al zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes in mee kunnen nemen. Zoals gezegd moet er ook een comfortabel bed staan waarin je zoon of dochter zich ‘s nachts oplaadt om er de volgende dag weer fris en fruitig tegenaan te kunnen. Kortom, tijd om je kind eens te vragen wat hij of zij precies wil en zien hoe je dat in praktijk kunt brengen. Want de dankbaarheid van zo’n kleine is je alles waard, toch? Bovendien kan de invulling van de kinderkamer naast leuk ook behoorlijk educatief en/of functioneel zijn.

Lees hieronder enkele voorbeelden om inspiratie op te doen voor de leefruimte van jouw oogappel(s)!

Bed

Het laatste waar energieke kinderen zin in hebben is slapen. Maar daar breng je eenvoudig verandering in wanneer een bed in kruipen een begin - of voortzetting - is van een fantastisch avontuur! Zeker wanneer het uiterlijk heeft van een prinsessenkasteel, brandweerauto of racewagen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt wel een bed dat het toch al onuitputtelijke inbeeldingsvermogen van je kind kan inspireren.

Bureau

Is jouw koter creatief en/of al op een leeftijd waarop hij of zij huiswerk moet maken? Dan wil je natuurlijk een tafeloppervlak toevoegen waar je zoon of dochter zich kan uitleven met tekenen en knutselen en zich op schoolopdrachten kan richten. Sommige bedden hebben zelfs een handige uitsparing voor de opslag van speelgoed en/of een bureau. Nou nog een comfortabele stoel vinden en je bent al een heel eind!

Zitmeubels

Over zitcomfort gesproken, heb jij een koter die niet goed stil kan zitten en je regelmatig het idee geeft dat hij of zij iedere stoel of bank vernielt met al dat geklauter? Dan ben je vast voorzichtig met wat je voor hem of haar koopt wanneer het om zetels gaat. Dankzij een stevige maar comfortabele zitzak voor je kind is die vrees ongegrond. Deze is verkrijgbaar in diverse kleuren, soorten en maten, zodat je er altijd eentje vindt die perfect in de kamer van je zoon of dochter past.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel┬ę 2015 AnnaGroeneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.