Halfhoogslaper met glijbaan voor plezier

Halfhoogslaper met glijbaan voor plezier

Wanneer je kinderen hebt wil je ze de leukst mogelijke jeugd kunnen bieden. Dit kan gebeuren door te sparen voor speciale uitstapjes of proberen te voldoen aan de etenswensen. De ervaring van een kind zit echter in de herhaling en continuïteit. Stel je voor dat je als kind elke ochtend van je halfhoogslaper met glijbaan afschiet om je voor te bereiden voor de dag. De vriendjes op school kunnen worden uitgenodigd om te spelen in de hoogslaper met glijbaan maar bovendien is het kind trots op zijn eigen plekje. Door een kind trots en bewust te maken van zijn eigen plekje zal die een positieve associatie krijgen met verantwoordelijkheid. 

 Mogelijkheden van de kinderkamer 

Elke kind verdient een kinderkamer waar hij of zij kan genieten van de jeugd. Zonder zorgen hoort elke jeugd van een kind te zijn. Door je kind een plek te bieden waar je tot rust kan komen na een vermoeiende dag op school. Een plek van vertrouwen creëer je door je kind iets te bieden wat hij of zij speciaal acht. Een hoogslaper met glijbaan betekent voor een kind zo veel meer dan een alleen een slaapplek. Het biedt een luchtkasteel waar alles mogelijk is en niks te gek.  

De mogelijkheden zijn echter veel breder dan het bieden van een hoogslaper. Door bijvoorbeeld een bureau te plaatsen kan je een plek bieden waar die zijn creativiteit kan uiten in een vertrouwde omgeving. Een bureau kan veel meer zijn doordat die ten eerste in de slaapkamer gezet is van een kind en ten tweede ruimte biedt voor alles.  

In de jonge jaren van een kind is het brein op de meest actieve en creatieve stand wat ruimte biedt voor artistieke vrijheid. Laat je kind zichzelf ontwikkelen door vrijheid te geven en een plek bieden waar die gebruik kan maken van Lego, Playmobil of gewoon een kleurboek! 

 

Past de hoogslaper met glijbaan niet? 

Niet alle huizen zullen ruimte hebben om te plaatsen wat je maar wil. Bij gebrek aan ruimte is het belangrijk om naar alternatieven te kijken en niet de handdoek in de ring te gooien. Ondanks de beperkte ruimte verdient je kind gewoon een plek om zichzelf te ontwikkelen. Stel dat een hoogslaper met glijbaan niet past kan je ook kijken naar een half hoogslaper die dezelfde mogelijkheden biedt maar alleen met een kleinere ruimte onder het bed wat voor de meeste kinderen geen verschil zal zijn. 

 

Stel dat het probleem niet in de hoogte zit maar juist in de breedte dan zijn er nog een aantal alternatieven waar je zelfs met meer ruimte uitkomt dan voorheen. De half hoogslaper met een uitschuifbaar bureau biedt bijvoorbeeld ruimte voor berging onder het bed maar aan de zijkant dus ook een uitschuifbaar bureau. Door de berging van kleding onder het bed te verplaatsen kan die ene oude kledingkast ook verdwijnen. De ruimte die ontstaan is kan weer gebruikt worden voor andere doeleinden.  

 

Stel dat je nog niet zeker bent van de keuze vergeet dan niet om ook eens in gesprek te gaan met je kind. Een half hoogslaper met glijbaan zal het kind misschien niet uitmaken terwijl het ruimte en geld bespaard! Hoe dan ook is het verstandig om je kind te betrekken in de overweging om zo hem of haar te enthousiasmeren en vervolgens te betrekken bij de indeling en keuze. Het gaat immers om de ontwikkeling van je kind en niet de indeling van je woonkamer. 

 

Voor hoogslapers en half hoogslapers staat Emob | Online Meubelwinkel dag én nacht voor je klaar.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 rdj1982, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.