Een echte kerstboom of toch niet?

Een echte kerstboom of toch niet?

Het dilemma waar menig kerstvierder zich elk jaar weer voor geplaatst ziet: echt of toch een kunstboom?! We zetten de voor- en nadelen eens op een rijtje.Een echte kerstboom brengt de meeste sfeer tijdens de kerstdagen, daar is eigenlijk iedereen het wel over eens. Maar nadelen zijn er natuurlijk ook.

Nadelen van de echte kerstboom

  • Ze kunnen de naalden laten vallen
  • Je moet elk jaar weer een nieuwe kerstboom gaan kopen en vervoeren (al die naalden in je auto!)
  • Als je aan de late kant bent heb je weinig keuze in soort en maat
  • Na de kerst moet je de kerstboom weer kwijt

Voordelen kunstboom

De nadelen van een echte kerstboom zijn duidelijk. Is het daarom dan logisch om een kunstboom te nemen? Dat zou best kunnen want een ‘nep’ kerstboom heeft diverse voordelen:

  • Geen naalden die uitvallen
  • Houd je in je bezit, dus niet jaarlijks weer op pad
  • Kan in elkaar worden geduwd zodat je een redelijk smal pakket overhoudt om te vervoeren en bewaren
  • Perfect model en de grootte die je wenst

Zo’n beetje alle nadelen van een echte kerstboom worden dus getackeld door een kunstboom te kopen. Maar toch, de sfeer van een echte boom, die haal je toch niet met een kunstboom toch?

Kiezen tussen twee kwaden

Het blijft dus kiezen tussen twee niet ideale oplossingen zou je zeggen. Inleveren op sfeer om meer gemak te hebben of andersom. Of kan het ook anders?

Online een echte kerstboom bestellen

Van sommige producten hadden we tien jaar geleden niet verwacht dat we ze online zouden kopen. Boodschappen, schoenen, kleding, hondenvoer zijn enkele voorbeelden. We weten inmiddels beter, bijna alles koop je tegenwoordig online en laat je thuis bezorgen. Een ook met de echte kerstboom is dat inmiddels mogelijk. Diverse ondernemers runnen tegenwoordig een webshop in de online verkoop van echte kerstbomen. Je zoekt ze online uit, betaald gemakkelijk via iDeal en laat de boom ook nog eens thuis of op je bedrijf bezorgen!

De nadelen van de echte boom zijn opgelost!

Hiermee zijn de grootste bezwaren tegen het kopen van een echte kerstboom opgelost. Het vervoer en uitzoeken is geen probleem meer en je zoekt online ook gemakkelijk de juiste maat uit. Ook het uitvallen van naalden is te tackelen door een soort als de Nordmann te kopen, die bijna geen naalden laat vallen. De vraag is nu natuurlijk, waarom zou je nog voor een kunstboom kiezen als je met zoveel gemak een echte kerstboom in huis haalt!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 DeVries, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.