5 tips voor het kopen van een schilderij

5 tips voor het kopen van een schilderij

Wat zijn 5 gouden tips voor het kopen van een schilderij? Als je iets aan de wand wilt hangen, wil je iets moois er hebben. Je wilt iets wat uniek is en bij je persoonlijke stijl past. Een schilderij koop je dus niet om elke week te wisselen maar je wilt het voor een tijdje ophangen misschien je leven lang meenemen. Hier zijn 5 tips waarmee jij het perfecte schilderij vind voor jouw wand.Welk formaat werkt

Een schilderij koop je om op te hangen. Bekijk dus voor je op schilderijenjacht gaat waar je je schilderij wilt plaatsen. Je wilt niet dat een prachtig schilderij net te groot is voor de plek waar hij moet hangen en zo half achter een kast verdwijnt. Dat is zonde van het geld en de moeite.

Laat je eerst inspireren

Hiervoor hoef je nog geen geld mee te nemen om je slag te slaan, want eerst kun je eens rustig rond kijken wat er letterlijk allemaal te koop is. Online kun je bijvoorbeeld op Pinterest inspiratie opdoen. Hier delen mensen hun ideeën op het gebied van design en lifestyle. Ook voor wanddecoratie en schilderijen vind je hier de leukste ideeën.

Koop unieke kunst online

Online heb je heel veel plekken waar je unieke kunst vaak van de kunstenaar zelf kunt kopen. Een voorbeeld is de site van Etsy. Hier vind je allerlei DIY art van diverse kunstenaars. De kunst is ook betrekkelijk voordelig te verkrijgen.

Doe een rondje design outlet

Design outlets zijn overal te vinden. Het zijn vaak tijdelijke winkels en hun collectie verandert constant. Dus met een aankoop hier moet je niet te lang twijfelen. Hier vind je vaak veel voordeliger het leukste design. Ook een mooi schilderij kom je hier zomaar tegen. Kijk op internet even waar de leukste design outlets zijn.

Bestel een schilderij online

Je kunt ook heel makkelijk beroemde schilderijen online bestellen. In sommige gevallen kun je dan bij een print bepaalde dingen aanpassen aan jouw wensen. Soms kun je de kleuren wat aanpassen of het formaat. Het is makkelijk ook om te kijken of de kleuren passen in de kamer waar je het schilderij wilt ophangen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Michiel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.