Een handige gids voor het kopen van een dressoir

Een handige gids voor het kopen van een dressoir

Een dressoir, beter bekend als een buffetkast, is een kast die vrij in een keuken of eetkamer staat. Dressoirs zijn al geruime tijd een vast onderdeel van de woningdecoratie. In de meeste interieurontwerpen staat het dressoir tegen de muur van een eethoek of traditionele keuken.Een dressoir, beter bekend als een buffetkast, is een kast die vrij in een keuken of eetkamer staat. Dressoirs zijn al geruime tijd een vast onderdeel van de woningdecoratie. In de meeste interieurontwerpen staat het dressoir tegen de muur van een eethoek of traditionele keuken.Een dressoir, beter bekend als een buffetkast, is een kast die vrij in een keuken of eetkamer staat. Dressoirs zijn al geruime tijd een vast onderdeel van de woningdecoratie. In de meeste interieurontwerpen staat het dressoir tegen de muur van een eethoek of traditionele keuken.

Het dressoir is uitgerust met veel vakken en laden, om de opbergmogelijkheden te maximaliseren. Het is de plaats waar vaak kopjes, borden en bestek worden bewaard. De bovenkant van het dressoir kan gebruikt worden om decoratie op te zetten. De meerderheid van de moderne keukens komt met keukenkastjes, maar de meeste gezinnen hebben extra opslagruimte nodig.

Om deze en vele andere redenen blijven dressoirs een populair designelement van huizen over de hele wereld. Dressoirs hebben een belangrijke plaats in het huis en met de toename van de technische apparaten in de afgelopen jaren, dienen ze als een praktische aanvulling op een eetkamer.

Huiseigenaren kunnen misschien niet beslissen of een nieuw of gebruikt dressoir voor hen het beste werkt, dus laten we eens een kijkje nemen.

Een dressoir is een geweldige opslagoplossing voor elke ruimte.

Mensen die een moderne smaak hebben, kunnen kiezen uit dressoirs die wit of zwart zijn. Deze dressoirs hebben een sobere uitstraling en zijn rechthoekig van vorm. Ze zijn bekleed met kunststof of metaal en zijn voorzien van stalen en/of verchroomde beslagen.

Afhankelijk van hoeveel u bereid bent te betalen, kan de kwaliteit van deze dressoirs variëren. Het ontwerp en de constructie van nieuwere dressoirs stelt consumenten in staat om te kiezen uit een breder assortiment dan ooit tevoren. Veelvoorkomend zijn de nieuwe dressoirs gebouwd van hout, met een fineer afwerking.

De consument heeft ook de keuze om een dressoir te kiezen met een composiet onderstel en houtfineer. Of je nu kiest voor een houten of plastic fineer, de risicofactoren zijn dezelfde. Permanente schade door krassen of stoten kan de conditie van uw dressoir op lange termijn in gevaar brengen.

Zorgvuldige behandeling is de sleutel, vooral als u wilt dat uw dressoir een lange levensduur heeft. Wie op zoek is naar een langere levensduur kan kiezen voor een massief houten structuur, in tegenstelling tot een fineer. Met massief hout zijn krassen en oneffenheden gemakkelijker te schuren en te overschilderen.

Als je geld wilt besparen, kan je kiezen voor een goedkoop geproduceerd dressoir van dennenhout. Met een groter budget kiest men meestal voor een dressoir van hardhout. Ongeacht de selectie, kan de huiseigenaar genieten van een prachtig gemaakt en duurzaam dressoir.

Als het gaat om gebruikte dressoirs is het besparen van geld niet het primaire doel. Bij gebruikte dressoirs is er vaak een grotere keuze aan stijlen, die vaak niet meer op grote schaal geproduceerd worden. Verrassend genoeg kan een gebruikt dressoir net zo veel, zo niet meer kosten dan een nieuw dressoir, vanwege zijn exclusiviteit.

Stijlen

Of u nu een tweedehands of een nieuw dressoir koopt, er zijn veel stijlen om uit te kiezen.

Modern: Een eenvoudig, strak design. Rechthoekig van vorm, zwart/wit van kleur, met een glanzende afwerking.

Klassiek: Nieuwe en gebruikte dressoirs passen in deze categorie. Klassieke dressoirs zijn meestal nieuwer en zijn gebouwd om op de klassiekers te lijken.

Eigentijds: Bekend om zijn strakke vormgeving en houtfineer, omvat naast de categorie hedendaagse stijl ook enkele ontwerpen uit het midden van de eeuw.

Retro: Wie op zoek is naar ontwerpen uit de 20e eeuw die op zoek zijn naar topkwaliteit, moet niet verder zoeken.

Landelijk: Het perfecte dressoir voor een rustiek decoratief motief. Deze hebben een robuuste uitstraling.

Antiek: Deze stijl van dressoir omvat echt antiek en replica’s.

Je zult ook een dressoir moeten kiezen dat goed past in de ruimte. Een dressoir moet de juiste ruimte opvullen en de functionaliteit optimaal benutten. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om een dressoir te vinden dat niet afdoet aan uw huidige interieurontwerp. Het maakt niet uit wat voor decoraties je huis nodig heeft, er is altijd een dressoir beschikbaar dat aan je behoeften voldoet.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 HansdeJong, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.