PVC vloer voor gemak

PVC vloer voor gemak

‘Goh, ik dacht dat het een houten vloer was’. Dit hoor je vaak als mensen voor het eerst je nieuwe PVC vloer zien, een vloer die inderdaad sterke gelijkenis vertoont met een vloer van hout maar in werkelijkheid gewoon van kunststof is. De PVC vloer is bezig aan een indrukwekkende opmars, waaraan voorlopig ook geen einde lijkt te komen. Dat heel veel mensen kiezen voor een PVC vloer is niet verwonderlijk omdat deze vloer gewoon heel veel voordelen biedt ondanks de hogere aanschafprijs.Gemak dient de mens

De wat hogere prijs van een PVC vloer is al lang geen reden meer dat mensen een ander type vloer kiezen. Steeds meer mensen beseffen dat die hogere aankoopprijs alleszins meevalt afgezet tegen de veel langere levensduur van een vloer van PVC. Uitgesmeerd over de jaren is er van prijsverschil wellicht niet eens meer sprake. Met een PVC vloer koop je een kwalitatief uitstekende vloer doe amper onderhoud vraagt. Je houdt de vloer al goed door gewoon regelmatig eens de stofzuiger te pakken en te dweilen met een neutraal reinigingsmiddel. Meer wordt er eigenlijk niet van je verwacht. Juist dat aspect maakt van de PVC vloer een zo populaire vloer. Gemak dient immers de mens.

Vervangen door nieuwe vloerdelen

Nog een voordeel is het groeiende aanbod van vloeren. Was dit vroeger nogal eens karig, tegenwoordig is de vloer er in alle soorten en maten. Het aanbod is royaal en er is dus gewoon altijd een vloer beschikbaar die bij jou en je inrichting past. Ook bijzonder is dat je delen van de vloer gemakkelijk kunt vervangen door nieuwe delen. Dit kan gemakkelijk zijn, mocht je sterke vloer toch eens tegen een serieuze beschadiging aanloopt. Met een föhn verwijder je het beschadigde vloerdeel en je zet er een nieuw deel in. Er is dan niets meer te zien van welke beschadiging dan ook. Bij het leggen van vloeren wordt in tegenstelling tot bij veel andere vloeren geen gebruik gemaakt van plakplinten. Ook beter, want plakplinten worden door heel veel mensen beschouwd als storend en zelfs lelijk.

De dempende werking maakt je buren blij

Als er een vloer is die gemakkelijk warmte doorlaat, dan is het een PVC vloer wel. Bovendien passen de vloeren zich gemakkelijk aan de temperatuur aan. De combinatie vloerverwarming en vloeren gelden dan ook als uitstekende combinaties. Over uitstekende combinaties gesproken, dat is ook die tussen PVC vloeren en een appartement of een tussenwoning. Reden? PVC vloeren dempen het geluid bijzonder goed, ook de bekende loopgeluiden. Dit zullen zowel je boven als onderburen en je gewone buren bijzonder waarderen, niets is immers vervelender dan om constant geluiden van onder, boven of naast je horen.

Stevige slijtlaag

Behalve in huizen wint de PVC vloer ook aan populariteit in kantoorruimtes, juist ook vanwege de onderhoudsarme eigenschappen van de vloer en het feit dat de vloer door een stevige slijtlaag niet snel slijt. Reden voldoende dus om ook de aanschaf van een solide en mooie PVC vloer te overwegen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 rdj1982, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.