Tuinverlichting trends voor 2019

Tuinverlichting trends voor 2019

De lente komt er weer aan dus dat betekend weer lekker naar buiten gaan. De tuin is een van de zaken die tijdens de winter geen aandacht heeft gehad. Vaak begint men dan ook in de lente weer eens lekker in de tuin te klussen. Snoeien, planten en ook de verlichting is een dingetje wat meegenomen kan worden. Een mooie en nuttige tuinverlichting is namelijk eigenlijk wel een pré. Overdag merk je hier natuurlijk bijna niets van, maar zodra de schemer komt is een mooi verlichte tuin toch wel een aanrader.Tuinverlichting trend 2019

De grootste trend voor het jaar 2019 word toch wel sfeer verlichting. Waar het voorgaande jaren veelal met zichtbare verlichting gewerkt werd is dit aan het veranderen. Natuurlijk zullen de standaard wandlampen, sensor lampen, grond spots en lantaarns nog steeds een aanvulling zijn op je tuinverlichting. Echter functioneel licht is handig, maar vaak niet mooi. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je als het donker word dat je tuin een grote lichtbak is toch? Het is niet voor niets dat veel mensen hun nuttige/funcionele verlichting vaak achter sensors stoppen. Als je in het donker naar de schuur loopt en je fiets bijvoorbeeld wilt pakken is het wel handig dat je ziet waar je loopt etc. Echter als je gezellig in de woonkamer zit en naar buiten kijkt is het veel leuker om sfeerverlichting in je tuin te hebben. Zo word je woonkamer verlengt met een mooi uitzicht.

Grondspots en sfeerverlichting

Een veel gebruikte sfeermaken is toch nog steeds de grondspot. Deze grondspot zorgt er namelijk voor dat de echte eye catchers in je tuin uitvergroot/verlicht worden. De trend voor de tuinverlichting is steeds meer met solarspots, maar toch zullen ook in 2019 de solar spots niet kunnen tippen aan een goed grondspot. Wat wij wel zullen aanraden is om je tuinverlichting waar mogelijk verschillend te gaan schakelen. De meeste tuinen hebben maar 1 stroomgroep met 1 schakelaar. Dan zijn er echter nog steeds mooie opties, lees hieronder meer hierover. Om een mooie sfeer in je tuin te creeren is het belangrijk om je tuin niet in het licht te zetten, maar te verlichten. Veelal worden de randen van een tuin tegen de schutting aan verlicht, maar het is ook aan te raden om in het centrum van je tuin d.m.v. objecten en gerichte verlichting je tuin groter te doen maken. Voor een tuin die al aangelegd is maar nog niet goed verlicht is, kan je je solar verlichting gaan inzetten. Is het mogelijk om nog nieuwe kabels onder de grond te leggen dan zouden we dit aanraden, want zeker in de donkere maanden zijn vele solarverlichting niet toerijkend genoeg.

Philips HUE tuinlampen

Om gebruik te maken van het ideale lichtplan raden we voor 2019 de Phillips Hue lampen aan. Er zijn nog vele andere soorten merken waarmee je draadloos kunt schakelen, dimmen etc. Echter de Phillips Hue tuinverlichting is op dit moment wat ons betreft het mooist. Je kunt er vele soorten lichtstanden mee inplannen, is eenvoudig in gebruik en je hoeft hier geen extra schakelaars etc. voor aan te leggen. Het kost wel wat meer, maar met je Smartphone kan je elke dag je tuinverlichting weer sfeervol aanzetten. Handmatig instellen of automatisch, het kan allemaal en wat ons betreft is dit dan nu ook het product van het jaar voor tuinverlichting 2019.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 bassie83, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.