Goedkoop kantoorruimte inrichten

Goedkoop kantoorruimte inrichten

Als startend ondernemer begin je aan die grote stap. Je neemt de beslissing om naar een kantoorruimte te gaan. Je tekent een huurcontract en bent begonnen. Vervolgens dient de kantoorruimte te worden ingericht. Maar hoe kun je nu besparen op de inrichting?Het is een enorme stap om als ondernemer voor het eerst een kantoorruimte te gaan huren. Veel ondernemers nemen deze stap om twee redenen. Het kan zijn dat je veel actiever en efficienter te werk kan gaan in een kantoorruimte, maar er zijn ook ondernemers die naar een externe locatie willen, omdat zij daar klanten kunnen ontvangen. Dit geeft een zakelijkere uitstraling dan het ontvangen van klanten aan huis. 

Nu je ervoor gekozen hebt om een kantoorruimte te huren en het contract getekend is, zal je ook ervaren wat het allemaal kost om een kantoor in te richten. Electronica, kantoormeubilair en accessoires, maken het al snel een grote uitgavepost om voor het eerst een kantoor in te richten.

Hiervoor hebben wij enkele tips. Het kan namelijk heel interessant zijn om 'gebruikte kantoormeubelen' te kopen. Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die gebruikt kantoormeubilair opkopen bij faillesementen. Deze bureau's, bureaustoelen, archiefkasten etc zijn soms net nieuw geleverd bij een klant die bijvoorbeeld een korte tijd daarna failliet is gegaan. Gevolg? Het kantoormeubilair wordt opgekocht en komt weer op de markt. Voor de helft van de prijs zit jij als startend ondernemer op een nieuwe bureaustoel. De kantoormeubelen experts zorgen er ook nog is voor dat beschadigde bureaustoelen en dergelijke, bij schade opnieuw worden gestoffeerd. Geweldig toch?

Indien je helemaal geen startkapitaal hebt is het ook mogelijk om kantoormeubelen te huren. Wij raden dit over het algemeen af als je alleen werkzaam bent. De investering in een bureaustoel is veel lucratiever dan de huur ervan. 

Ons advies zou voor ieder zijn om bijvoorbeeld een gebruikte Ahrend bureaustoel te kopen bij gerenomeerder kantoormeubelenbedrijven. Te denken aan bijvoorbeeld VG Trading, gevestigd te Huizen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 BigEd2707, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.