Hoe kies je de juiste deurkrukken voor jouw interieur?

Hoe kies je de juiste deurkrukken voor jouw interieur?

Als je aan je interieur denkt, dan denk je waarschijnlijk niet meteen aan deurkrukken en grepen. Want, deze krijg je vaak al geleverd bij een deur of haal je even snel bij de bouwmarkt. Maar, je verwacht het misschien niet, ook dit onderdeel van het interieur wordt een steeds geliefder onderdeel van ons huis. Daarom vertellen we je in dit blog artikel meer over het kiezen van de juiste deurgrepen en materialen voor jouw interieur.Als je aan je interieur denkt, dan denk je waarschijnlijk niet meteen aan deurkrukken en grepen. Want, deze krijg je vaak al geleverd bij een deur of haal je even snel bij de bouwmarkt. Maar, je verwacht het misschien niet, ook dit onderdeel van het interieur wordt een steeds geliefder onderdeel van ons huis. Daarom vertellen we je in dit blog artikel meer over het kiezen van de juiste deurgrepen en materialen voor jouw interieur.

De interne deuren zijn een essentiële en functionele eigenschap binnen om het even welk bezit, dat als zowel separators als toegangspunten tussen verschillende woonruimten handelt. Een moderne vier-slaapkamer huis kan meestal bogen tussen 11 en 18 interne deuren, maar dit cijfer kan nog hoger te bereiken, met name in oudere en meer traditionele eigenschappen.

Geen deur is compleet zonder geschikte deur meubels en de keuze van de handgrepen of deur knoppen die u maakt zal een subtiele, maar belangrijke detail. Ze kunnen fungeren als sieraden voor een kamer, het helpen van elkaar binden verschillende design elementen en medeplichtigheid aan de natuurlijke stroom door het pand, van gebied tot gebied.

Hoewel ze misschien een fysiek klein item, de stijl die u kiest moet goed zitten binnen de algemene ontwerp-regeling. Plus, de hardware moet geschikt zijn voor het doel, langdurige en geschikt voor het uitvoeren van een belangrijke functie van dag tot dag. 

Er zijn veel opties wanneer het over grootte, type en ontwerp komt, en u zult de stijl willen vinden die uw bezit het meest gaat aanvullen. Maar waar begin je?

Om u te helpen, hebben we samen trok deze handige gids voor een aantal van de meest populaire stijlen en wat ze het meest geschikt voor, samen met advies over de functie, afwerking en alles wat je moet overwegen.

Het kiezen van de juiste beslag voor jouw interieur

Tenzij u wilt dat elke kamer op maat te zijn en van plan om een verscheidenheid van unieke verklaring handgrepen te gebruiken in de hele, bent u waarschijnlijk te streven naar een niveau van uniformiteit in het pand.

Het kan daarom nuttig zijn om te beginnen met het bekijken van uw project als geheel en denken waar het kan het meest geschikt om dezelfde stijl van deur en handvat te gebruiken. Ook, plan waar je misschien iets anders wilt, maar nog steeds in een bijpassende stijl en of er gebieden waar een op maat, verklaring handvat kan nodig zijn.

Als je op zoek bent naar goed deurbeslag en meer,  dan kan je direct gaan kijken bij een bouwmarkt in jouw regio. Echter blijkt steeds vaker dat deze lokale winkels minder en minder goede kwaliteit bieden. Daarom is het wellicht juist interessant om te gaan kijken naar webwinkels. Het grote voordel is dat je hier ook steeds vaker deskundiger advies terug vind dan in fysieke winkels. Een goede online plek om jouw materialen aan te komen is Deurbeslag-Expert.nl. Daar vind je onder meer hang en sluitwerk, deurbeslag, deurknoppen, krukken en nog veel meer. Bovenal hebben ze een geweldig handige kennisbank!

Grepen of knoppen?

Een van de grootste beslissingen die je moet maken is of je gaat met deurgrepen of deur knoppen. Er zijn duidelijke en eenvoudige stijlen beschikbaar voor elk, samen met meer flamboyante en decoratieve opties.

Deur knoppen zijn rond de langste en zijn een populaire keuze voor de periode eigenschappen. Echter, met alle innovaties die zijn gemaakt in materiaal, stijl en design, kunnen ze ook een aantrekkelijke functie te creëren binnen zowel moderne en hedendaagse woningen.

Handgrepen zal natuurlijk zorgen voor een betere grip, medeplichtigheid aan mensen met verschillende niveaus van kracht en beweeglijkheid. Zoals met deur knoppen, zijn er een veelheid van verschillende ontwerpen en afwerkingen beschikbaar, met opties die geschikt zijn voor elke stijl van het pand.  Zij zullen echter over het algemeen lijken moderner dan deur knoppen.

De uiteindelijke beslissing zal uiteindelijk komen tot persoonlijke voorkeur, en zal meestal worden gedreven door esthetiek en wie de eindgebruiker is waarschijnlijk. 

Populaire handvat en deurknop ontwerpen hier zijn voorbeelden van enkele van de meest populaire stijlen rond vandaag:

  • Hendel op achterplaat-deze klassieke deur meubilairstijl ziet er geweldig uit in de traditionele ontwerp schema's. 
  • Hendel op rozen-eenvoudig en zeer veelzijdig, deze stijl van handvat is geschikt voor de meeste eigenschappen. De ' rozen ' waarin het handvat verbindt, kan rond of vierkant zijn, met ontwerpen die zich van modern en minimalistisch, aan klassiek uitstrekken.  
  • Traditionele tapgat deur knoppen-meestal gebruikt in meer traditionele stijlen van onroerend goed, een veel voorkomend voorbeeld is de ' Bijenkorf ' ontwerp.
  • Moderne tapgat deur knoppen-steeds meer gebruikt in meer hedendaagse instellingen, vaak gebruik te maken van glas of een gladde gepolijste afwerking.
  • De knoppen van de rand-dit type van knop moet met een rand slot worden gebruikt en is het meest geschikt voor traditionele en archaïsche montages.

Ben je op zoek naar kwalitatief deurbeslag voor een betaalbare prijs? Dan kan je absoluut bij Deurbeslag-Expert.nl terecht. Hier vind je hoogwaardig beslag voor scherpe prijzen. En het mooiste van alles is dat de service echt geweldig is. Verzending is vanaf €40 al gratis, en ze hebben hele gidsen over hoe bijvoorbeeld je materiaal op te meten, vervangen en te plaatsen.

Wat te overwegen bij het kiezen van deurgrepen en knoppen?

Bepaalde ontwerpen van handvatten en knoppen zullen zich natuurlijk beter aan verschillende stijlen van binnenlands ontwerp en architectuur lenen.

In een periode thuis, u kiezen voor een grote sierlijke messing achterplaat en gebogen messing handvat. In tegenstelling, een Urban Loft conversie kan beter geschikt zijn voor minimalistische, chroom of zwarte handgrepen, of op maat gemaakte statement handles.

Deurstijl en afwerking
De stijl en afwerking van de deur zelf is een belangrijke factor om te overwegen wanneer het kiezen van deurgrepen en knoppen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 VDOSEO, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.