Tips om jouw huis beter op te ruimen

Tips om jouw huis beter op te ruimen

Organiseren en opruimen is iets waar veel mensen een hekel aan hebben. Overal liggen kleren en spullen die daar niet horen te liggen. Waar moet je beginnen? En in welk volgorde ga je dit doen. Misschien is het wel tijd om je kelder te laten uitgraven. Dit is een manier hoe je een kelder kan laten maken. Misschien kun je daar alles in kwijt. In dit artikel ga je tips geven hoe je jouw huis beter op kunt ruimen.1.Het draait om jou

Wanneer je een opruimsessie hebt gepland, is het belangrijk dat je altijd goed uitgerust bent. Heb jij meer energie in de ochtend? Zorg dan dat je jouw huis in de ochtend opruimt. Kijk wat voor jou het beste uitkomt en doe het vooral niet wanneer je geen energie hebt. Daarnaast kun je het opruimen ook nog leuk maken. Zet je favoriete playlist op, zet een kop koffie en doe comfortabele kleren aan. Misschien wordt het opruimen op deze manier nog wel leuk.

2.Plan je opruimsessies

Zet je opruimsessies in je agenda en hanteer blokken van ongeveer twee of drie uur. Zet bij de start van de sessie een wekker en werk niet te lang door. Tenslotte geef ik je nog als extra tip om afleiding te voorkomen. Zorg niet dat er kinderen in de buurt zijn en zet je telefoon even uit.

3.Voor en na

Om jezelf extra te stimuleren is het verstandig om voor het opruimen van een ruimte even een foto te maken. Op deze manier kun je heel goed het verschil waarnemen. Zorg dat het verschil zo groot mogelijk is en dan op een positieve manier!

4.Neem afstand van het opruimen

Je hoeft echt geen twee of drie uur aan een stuk door te poetsen. Kies daarom ook altijd voor een korte koffiepauze. Als je dan even tot rust bent gekomen, kun je er vervolgens weer helemaal tegenaan. Tijdens deze pauze zou je bijvoorbeeld een nieuw tijdblok in kunnen plannen om weer op te gaan ruimen.

Dit waren ze dan. Tips om jouw huis beter op de ruimen! Doe er je voordeel mee en zorg voor een schoon huis.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 webwings, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.