Gietvloeren, modern en veel mogelijkheden

Gietvloeren, modern en veel mogelijkheden

De ontwikkelingen van gebouwen hebben niet stilgestaan. Ontwerpen van huizen, fabrieken en hallen worden telkens verbeterd en toegepast. Waar voorheen bijvoorbeeld dakkapellen van hout werden vervaardigd kiezen mensen tegenwoordig voor kunststof oplossingen. Duurzaamheid en hygiëne zijn bepalende eisen bij de ontwikkelingen van nieuwe materialen. De karakter eigenschappen van materialen die worden ontdekt worden door mensen steeds vaker toegepast voor zaken om ons heen. De grap is dat het ook nog eens ontzettend leuke resultaten kan opleveren. Waar vroeger vloerkleden, vloerbedekking en parket de keuzes waren voor vloerafwerking, is er heden veel keuze in verschillende laminaten. Gietvloeren zijn ook in trek. Comfort, optisch mooi en praktisch zijn zwaarwegende factoren in deze snelle tijd.Gieten of niet

Zo bestaat er tegenwoordig de mogelijkheid om bijvoorbeeld een vloer te laten gieten in plaats van vloerbedekking, laminaat of parket neer te leggen. Geschikte materialen zijn hiervoor beton en kunststoffen. Gietbeton, polyurethaan en epoxy zijn de producten die voor het gieten van een vloer goed kunnen worden gebruikt. Zowel het gietbeton als polyurethaan en epoxy laten zich goed toepassen om een vloer af te werken. De verschillende mengsels hebben allemaal hun eigen karakter en kwaliteit.

In woonhuizen maar ook op kantoren, worden steeds vaker vloeren gegoten. Deze gietvloeren zijn te combineren met vloerverwarming zodat er geen verwarmingsplaat aan de muur hoeft te hangen. Ook zijn er gegoten vloeren die bijna in alle kleuren geleverd kunnen worden. Een goudkleurige vloer met glitters bestaat echt. Voor iedere voorkeur is er wel een oplossing. Niet alleen materialen maar ook kleuren kunnen worden gecombineerd. Een gegoten vloer heeft zijn eigen karakter en voordelen. De gegoten vloer is vloeistof dicht. Dat is iets wat handig is wanneer bijvoorbeeld een glas water omvalt, want de vloeistof kan niet door de vloer dringen. In de voedingsmiddelen industrie maakt men hierom ook gebruik van gietvloeren omdat het in verband met hygiëne goed valt te onderhouden.

Naadloos en perfect

Het zelf gieten van een vloer wordt vanwege technische aspecten sterk afgeraden. Een goede ondergrond is echt een belangrijke vereiste. Het gieten van een vloer bestaat uit verschillende fases en is dus een klus die de nodige tijd in beslag neemt. Wanneer de ondergrond niet aan de eisen voldoet kunnen er gemakkelijk in de toplaag scheuren ontstaan. De vakman draagt er zorg voor dat de vloer op de juiste dikte wordt gegoten voor het beste resultaat.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 LizaDekkers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.