Geld besparen op je zorgverzekering

Geld besparen op je zorgverzekering

Je zorgverzekering is een van de vaste lasten die elke maand weer worden afgeschreven. Je kunt er niet onderuit aangezien het wettelijk verplicht is om minstens te beschikken over een basisverzekering. Zorgverzekering vergelijken is daarom altijd verstandig om een overzicht te hebben van alle zorgverzekeringen! Aan de hand van de volgende tips kan jij ook (proberen om) geld besparen op je zorgverzekering. Maar houdt wel in de gaten dat je niet altijd voor het goedkoopste moet gaan. Als je de verkeerde verzekering uitkiest en komend jaar gebeurt er opeens wel iets waarvoor je naar het ziekenhuis moet, zit je met de gebakken peren.  1. Bekijk je huidige zorgverzekering goed

 

‘Ik ben hier al jarenlang verzekerd en het is altijd goed gegaan’. Het is iets dat we vaak horen op het gebied van zorgverzekeringen, maar de kans is groot dat jij momenteel meer betaalt dan nodig is. Bekijk je huidige polis dus goed, en kijk kritisch naar de dingen waar je voor verzekerd bent. Het kan zomaar zijn dat jij bijvoorbeeld verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen, omdat dat toevallig in hetzelfde aanvullende pakket zat als de fysiotherapeut. Als dit het geval is, kun je op zoek gaan naar andere verzekeraars, waar de pakketten er misschien volledig anders uitzien.

 

  1. Verhoog je eigen risico

 

Let wel, dit is een tip die potentieel meer kan kosten dan dat hij kan besparen! Het verhogen van je eigen risico betekent namelijk een lagere maandprijs, maar als er wel iets gebeurt ben je een hoop meer kwijt vaak kun je je eigen risico namelijk laten oplopen tot wel ruim €800. En dat terwijl het wettelijk minimum is vastgesteld op €385. Als je naar het ziekenhuis moet kan het dus zijn dat je opeens honderden euro’s moet betalen. Volg deze tip dus alleen op als je gezond bent!

 

  1. Kijk uit voor dubbele verzekeringen

 

Bij sommige aanvullende verzekeringen kun je worden gedekt voor zorgkosten in het buitenland, of je kunt andere reiskosten vergoed krijgen. Als je al een kort- of doorlopende reisverzekering hebt, is dit natuurlijk dubbelop. Dubbele verzekeringen zijn erg zonde van je geld, en komen vaker voor dan je denkt.

 

  1. Betaal je zorgpremie in een keer

 

Dit kan niet bij alle zorgverzekeraars, maar als het wel kan is het zeker een aanrader. Je kunt je premie maandelijks gespreid betalen, of in een keer een smak geld neerleggen. Het betalen van je zorgpremie in een keer is vaak goedkoper. Je moet wel in een keer veel geld kunnen missen, maar het bespaart toch een paar tientjes!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 LizaDekkers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.