Help! Ik heb een loodgieter in Rotterdam nodig, en snel

Help! Ik heb een loodgieter in Rotterdam nodig, en snel

Je hebt een probleem, het water staat je aan de lippen (bij wijze van spreken.) en je woont in Rotterdam of omgeving. Dan is een loodgieter uit Rotterdam de redder in nood. Vaak worden loodgieters gebeld wanneer er ernstige verstoppingen of lekkages zijn en dat is goed want deze problemen zorgen vaak voor veel schade en ongemak in je huis. Wc verstopping

Dit is wel een van de meest vervelende verstoppingen die je maar kan bedenken. Je spoelt door en het water loopt tot aan de rand van de pot, steeds voller en voller en het koude zweet breekt je al uit. Op deze manier kun je de wc niet meer gebruiken, dat is erg vervelend en het is ook nog eens vies. Je kunt altijd proberen eerst deze vieze klus zelf op te lossen, je haalt de ontstopper erbij en ploppen maar, of je kunt de huis, tuin en keuken middeltjes in de pot gooien om zo de verstopping op te lossen. Soms helpt dit, maar lang niet altijd, de kans bestaat dat je de wc pot beschadigd en je na vergeefse pogingen toch een loodgieter moet bellen. Een loodgieter heeft de juiste apparatuur zoals een ontstoppingsveer en apparatuur om de verstopping te lokaliseren. Door ervaring en de juiste techniek heeft een loodgieter vaak de verstopping snel verholpen.

Verstopping van de afvoer

Loopt het water langzaam of helemaal niet meer weg uit je gootsteen, de wastafel of het bad, dan is er een afvoer verstopt. De meeste verstoppingen in de waterafvoer komen door etensresten, vuil, vet of haren die na verloopt van tijd zich ophopen in de leidingen. Om dit te voorkomen kun je een zeefje in het afvoerputje plaatsen waardoor er veel rommel wordt opgevangen. Wanneer er toch een afvoer verstopt raakt dan ligt het er natuurlijk aan hoe ernstig deze verstopping is. Wanneer je zelf alles al geprobeerd hebt dan is het toch handiger om een loodgieter te bellen. Die heeft de afvoer zo weer gerepareerd en het probleem verholpen.

Lekkage

Een lekkage kan veel oorzaken hebben maar het resultaat is altijd vervelend. Water kan voor veel schade zorgen in je huis en lelijke vochtplekken op de muur achterlaten, hout laten rotten of je vloer beschadigen. Bij een lekkage is het niet altijd zo dat het water langst de muren of uit het plafond naar beneden druppelt. De meeste lekkages zijn in het begin onzichtbaar omdat er steeds een kleine hoeveelheid water in de muur trekt of wanneer hout het vocht absorbeert. Dat maakt het verraderlijk want de schade is hierdoor vaak veel groter dan je op het eerste gezicht ziet. 


Vocht in de muren of spouwmuur kan voor schimmelvorming zorgen en dat is erg schadelijk voor je gezondheid, vooral voor mensen met astma of allergieën. Wanneer je een lekkage ontdekt is het zaak om snel te handelen en de hulp in te roepen van een vakkundige loodgieter die de lekkage zo snel mogelijk kan verhelpen, de schade kan opnemen en kan adviseren in de te volgen stappen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Cherry, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.