Klussen: zelf doen of laten doen?

Klussen: zelf doen of laten doen?

Welke klussen kunt u beter zelf doen en welke kunt u laten doen? In deze tijd waarin men het altijd druk heeft is deze afweging de moeite waard. Mocht u het toch zelf willen doen, waar kunt u dan zoal op letten? In dit artikel gaan wij in op hoe u de zomer goed gepland tegemoet kunt gaan.Veel mensen stellen zich de vraag: “Kan ik het beter zelf klussen of het laten doen?” Vooral nu het mooie weer in optocht is begint men in en rondom het huis klusjes op te pakken. Sommige zijn lucratiever om zelf te doen dan anderen. In andere gevallen hebt u simpelweg een professioneel team nodig om het project tijdig tot een goed eind te brengen.

Doe-het-zelvers hebben vaak veel ervaring opgedaan en komen hier een heel eind mee. Voor het uitvoeren van eigen projecten zitten vaak meerdere redenen. Het kan gaan om geld te besparen, of omdat men het leuk vindt om te klussen.

Klus tips

Wilt u beginnen met klussen? Dan zijn er een aantal handige tips. Zorg ervoor dat u ten eerste goed ingelezen bent in waar u mee bezig bent. Het in elkaar schroeven van een kast is heel onschuldig, maar wanneer u iets op uw dak wilt bouwen moet u eerst toestemming hebben van de gemeente. Zo zijn er nog een aantal zaken waar niet iedereen meteen aan denkt, maar wat wel belangrijk is.

Verder scheelt het juiste materiaal en gereedschap veel. Zowel qua tijd wat u ermee bezig bent als de kwaliteit van het eindresultaat. Hebt u wel de technische kennis van het omgaan met het gereedschap maar niet de kennis van de materialen die erbij komen kijken? Dan kunt u het beste een professionele partij inschakelen zoals een loodgieter.

Waar bespaart u het meeste op?

Veel klussers doen het vanwege het plezier. Een bijkomend voordeel hierbij is dat het de kosten drukt. Toch zult u een correcte afweging moeten maken van welke klussen uitbesteed moeten worden en welke u zelf kunt oppakken. Dikwijls staan mensen niet in bij de planning van zo’n heus project. Het kost meer tijd dan u denkt.

Het grondwerk uitvoeren in de kruipruimte bijvoorbeeld kost veel tijd en u hebt ervaring nodig. Dit is geen kostenpost waarop u veel zult besparen. Het schilderwerk van de deurposten daarentegen is een lucratieve manier om geld te besparen.

Voor grotere aangelegenheden is het echter zeer aan te raden een professionele partij zoals een loodgietersbedrijf in te huren. Deze kunnen u van manschappen, kennis en gereedschap voorzien. Ook kunt u zo’n loodgieter inzetten voor vrijblijvend advies. Dan kunt u later bepalen of u het klussen zelf wilt doen of laten doen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Onno, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.