Duurzaamheid verleggen schuurmachine

Duurzaamheid verleggen schuurmachine

De duurzaamheid van een schuurmachine is erg verschillend per type of soort. Vaak is de belangrijkste factor wel de prijs en kwaliteit, maar er is meer! De duurzaamheid van een schuurapparaat wordt ook beinvloed door de omgang. Hoe zorgvuldiger je werkt hoe hoger de duurzaamheid. Willen weten hoe je de duurzaamheid verhoogt en met welke tips dit kan? Lees dan snel verder! 

Schuurapparaten kopen? Dan kun je kiezen uit vele soorten en maten. Hoewel elke machine de naam schuurmachine draagt zijn ze toch niet allemaal hetzelfde.  Sterker nog! Er zit nogal een groot verschil tussen de ene schuurmachine en de andere. Vaak heeft de kwaliteit veel gemeen met de prijs.  Daaruit komt in veel gevallen een hoge duurzaamheid voort. Toch is het niet altijd de prijs of kwaliteit die een hoge duurzaamheid realiseert. Nee! Het zit hem ook in de manier hoe je met een machine om te schuren omgaat. Je vraag is vast nu, maar hoe verhoog ik de duurzaamheid van mijn schuurapparaat? Dat gaan we doen door drie cruciale en belangrijke tips!

 

Opbergen is het halve werk

 

Je ziet het nog wel vaak gebeuren dat bij een drukke klusser ook een chaotische werkplek hoort. Op zich geen probleem, maar het kan wel de duurzaamheid van je gereedschap verkorten.  Waarom? Nou gereedschap wat rondslingert kan sneller beschadigen of in de handen van de verkeerde mensen komen. Daarom is het erg verstandig om je schuurmachine na gebruik op te bergen.  De veiligste plek is natuurlijk de meegeleverde koffer. Heb je die niet gekregen? Dan kan een koffer of doos ook volstaan. Denk erom dat je de kabel goed oprolt, zodat die niet tussen de sluiting van de la komt.

 

Laat de schuurmachine het werk doen

 

Iedereen kent het wel. Ik heb geen tijd ik ben druk! Al die drukte betekent dat er snel en gehaast moet worden gewerkt. Vaak vinden we dat het schuren niet snel genoeg gaat. Voor ons een handige oplossing is meer eigen kracht gebruiken en de machine harder tegen het werkstuk aanduwen. Funest! Dit is namelijk precies de oorzaak waarom de meeste schuurmachines in een hoog tempo slijten. Niet alleen de schuurzool gaat kapot,  maar ook wordt de machine geforceerd. Iets wat niet goed is voor de motor, maar ook de overbrenging krijgt het zwaar te verduren. Tip! Laat daarom de machine het werk doen.

 

Schoonmaken

 

Tijdens het schuren komt er nogal wat stof vrij. Veel schuursel kan worden opgevangen met een stofafzuiging,  maar zeker niet alles! Neem bijvoorbeeld fijnstof wat erg schadelijk is voor de gezondheid. Niet alleen voor mensen, maar ook voor de machine. Het stof en schuursel kan tussen de bewegende delen komen. Op de korte termijn niks aan de hand, maar als dit langer blijft zitten. Tja! Dan zal de machine in een veel sneller tempo gaan slijten. De beste oplossing hiervoor is de machine schoonhouden,  zodat de narigheid kan worden voorkomen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Schuurmachineskopen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.