Hoe zit het met de regels van een dakkapel vergunning

Hoe zit het met de regels van een dakkapel vergunning

Alle gemeenten in Nederland hebben regels gemaakt over een dakkapel vergunning. Deze zijn niet samen gemaakt maar kunnen wel erg op elkaar lijken. Over het algemeen zijn de regels in iedere gemeente hetzelfde maar voor sommige gemeente zijn ze anders. dit komt door sommige gebouwen. daar zijn andere regels voor nodig. Dit kan komen doordat het een monumentaal gebouw is of door een andere reden. 



Het ligt ook aan de plaats waar een dakkapel wordt geplaatst. Zo zijn de regels voor de voorkant en zijkant anders dan de regels voor de achterkant van de woning. Dit heeft er ook mee te maken dat het straatbeeld wordt veranderd door een dakkapel aan de voorkant of zijkant. Aan de achterkant is dat dan weer niet zo tenminste als er aan de maximale afmetingen wordt gehouden en het een platdak is. Voor een dakkapel met schuin dak of verhoogde nok is wel een omgevingsvergunning nodig. 

Een dakkapel vergunning kan heel makkelijk worden aangevraagd via het omgevingsloket. Je kunt ook kijken of je wel een dakkapel vergunning nodig hebt op het omgevingsloket. Als je het hebt ingevuld kun je het online doorsturen of uitprinten en per post versturen naar je gemeente dat ligt aan wat jezelf het fijnste vindt.

Een verhoogde nok kan enkelzijdig of dubbelzijdig geplaatst worden. Het verschil tussen een verhoogde nok en een dakkapel is dat bij een verhoogde nok een dakkapel op het dak wordt geplaatst. Zo heb je hoger dak dan normaal en kun je ook beter gebruik maken van de ruimte. Bij een dakkapel is het alleen een kleine plaatselijke uitbreiding van het dak. 

De dakkapellen hebben verschillende afmetingen. Zo kun je een standaard dakkapel laten plaatsen of een dakkapel met de afmeting van 5 meter. Ook kun je zelf de prijs berekenen via de tool. 


© 2015 merweb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.