Bescherming tegen de zon? Bouw een overkapping!

Bescherming tegen de zon? Bouw een overkapping!

Of laat die aanleggen door experts, natuurlijk. Hiermee kun je helemaal zelf bepalen wanneer je buiten zit en laat je je niet beïnvloeden door weersomstandigheden.

 Natuurlijk moet je wel een enorme diehard zijn wanneer je dat ook doet op momenten dat het kwik aanzienlijk is gedaald, maar wie zijn wij om daar een oordeel over te vellen? Een overkapping is immers juist bedoeld om het genieten van je tuin mogelijk te maken op momenten die jou perfect uitkomen. Maar dan moet je hem wel op de juiste plek neerzetten en bovendien een model kiezen dat esthetisch perfect bij je tuin en/of je huis past. En heb je al over het materiaal van de constructie en de bovenkant ervan nagedacht? Zo niet, dan wijzen we je maar wat graag op de mogelijkheden!

Locatie

Stiekem gaan we ervan uit dat je hier al heel goed over hebt nagedacht. Je zult immers toch wel weten waar je het liefste zit om zon op te vangen en over je tuin uit te kijken? Wellicht heb je al een terras aan huis of in het midden van je gazon waar jij je vrije tijd maar wat graag doorbrengt zolang de zon zich laat zien. In beide gevallen valt daar een perfecte mouw aan te passen. Veel overkappingen zijn namelijk bedoeld als aanbouw, hoewel een pergola ook heel mooi los kan staan.

Materiaal

Plekkie uitgekozen? Mooi! Dan ga je kijken naar welk materiaal je het liefste voor je overkapping wilt. Metaal is duurzaam maar diverse houtsoorten ook. Het is maar net wat esthetisch heel mooi bij het uiterlijk van de directe omgeving van het geheel past. Wanneer je een overkapping zelf samenstelt of een pakket aanschaft, is het heel belangrijk dat je kijkt naar de specificaties van het materiaal. Deze bepalen namelijk hoe duurzaam je hele overkapping is.

Bovenkant

Bij het bepalen van het perfecte model voor jouw tuin is het ook verstandig om te zien hoe de bovenkant er uitziet. Wil je dat er berhaupt zonlicht doorheen kan vallen of dicht je de overkapping liever helemaal af? Het beste van beiden krijg je wanneer je schermen op je ruiten aanbrengt die je naar beneden schuift of klapt zodra het zonlicht je te fel wordt. Maar een permanente schaduw hoek kan natuurlijk ook gerealiseerd worden, bijvoorbeeld door gebruikte dakpannen aan te brengen waarmee je overkapping een schitterend nostalgische en romantische uitstraling krijgt.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 AnnaGroeneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.