Vrijwilligerswerk Haarlem

Vrijwilligerswerk Haarlem

Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk Haarlem en omgeving? Je bent niet de enige. Alhoewel vrijwilligerswerk onbetaald is, zijn er meerdere redenen op te sommen waarom mensen dit graag uitvoeren. Ten eerste kan het zijn dat je helpt bij een (sport)vereniging waar je zelf actief bent, om deze uit de brand te helpen. Maar het kan ook zo zijn dat je vrijwilliger wordt om een positief effect te hebben op de samenleving door anderen te helpen en te ondersteunen. Ten slotte is het fijne aan dit werk dat het je een gevoel van voldoening geeft, je voert iets uit wat er toe doet. Daarom kiezen meer en meer mensen er voor om als vrijwilliger aan de slag te gaan.Wat voor soort vrijwilligerswerk sluit het beste bij mij aan?

Het mooie aan vrijwilligerswerk is dat er voor iedereen wel iets geschikts te vinden zijn. De instapdrempel is laag, in dat opzicht. Echter is het wel zo dat niet iedereen bij elke taak past. Want dat is de uitdaging wanneer je op zoek gaat: je moet ook daadwerkelijk iets vinden dat bij je past. Gelukkig zijn er meerdere manieren waarop je te werk kan gaan, zodat ook jij het werk vindt dat het beste bij jou aansluit als persoon. Ten eerste kun je zelf aan de slag via het internet. Op menig website is meer informatie te vinden over vrijwilligerswerk, en daarnaast zijn er meerdere sites die vacaturedatabanken onderhouden. Hierop kun je de vacature vinden, wat deze inhoudt en op welke locatie deze uit te voeren is. Immers is het wel zo handig dat het werk ook relatief in de buurt uit te voeren is. Via het internet is het erg eenvoudig om zelf iets te vinden. Het is tevens mogelijk om eens een bezoekje te brengen aan een informatiepunt over vrijwilligerswerk. Hierbij kan gedacht worden aan het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP), waar een medewerker jou bijstaat in jouw zoektocht naar het vrijwilligerswerk dat het beste aansluit op jouw persoonlijkheid. Samen met jou wordt er in de vacaturedatabank gespeurd, waarbij de aspecten van het werk en jouw persoonlijkheidskenmerken vergeleken worden. Zo vind je eenvoudig het werk dat het beste bij jou past. En je zit nergens aan vast, er kan altijd nog besloten worden om even verder te kijken.

Wat voor vrijwilligerswerk kan ik gaan doen?

Op vele plaatsen kunnen mensen en verenigingen hulp gebruiken, de vacaturedatabanken staan dan ook vol met vele soorten vrijwilligerswerk die je zou kunnen gaan doen. Hieronder een overzicht van de meest gekozen soorten vrijwilligerswerk: - Sport- en verenigingswerk: een vaak gekozen vorm van vrijwilligerswerk is het helpen bij een vereniging. Vaak is dit een vereniging waar de vrijwilliger ook daadwerkelijk lid van is. Zo help je niet alleen deze vereniging een handje, maar vaak is het ook nog eens enorm gezellig! Een win – winsituatie. - Ouderen helpen: helaas hebben vele ouderen, zieken en gehandicapten nog steeds meer hulp nodig bij de ondersteuning. Als vrijwillige kun je dus enorm belangrijk zijn voor deze mensen. - Jongerenwerk: als je graag activiteiten organiseert en niet schroomt om de leidende rol op je te nemen, is dit iets voor jou. - Administratieve ondersteuning: niet voor iedereen is bijvoorbeeld het invullen van de aangifte van de belasting even makkelijk. Jij kunt ze daarbij helpen. - Dieren: helpen op de kinderboerderij, je helpt de dieren en het werk is leuk.  

Klussen in de buurt van Haarlem vind je op Dienst4dienst.nl


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 rdj1982, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.