Bereid je voor op je verbouwing

Bereid je voor op je verbouwing

Het is een flinke klus maar als je klaar bent, dan heb je ook wat! Ga goed voorbereid aan de slag als je wilt gaan verbouwen. Lees onze tips!Plan maken

Wat houdt jouw verbouwing precies in? Is het een kwestie van één ruimte of meerdere? En in hoeverre moeten die worden aangepakt?

Kortom wat ga je precies wijzigen? Welke ruimtes hebben de hoogste prioriteit? En welke klussen kun je voor later bewaren? Houd bovendien je budget in de gaten. Je zult merken dat er niemand is die op al deze bovenstaande vragen beter in staat is om een antwoord te geven dan jijzelf! Doe dit dan ook, maak die planning en houd je eraan om je overzicht te bewaren op de werkzaamheden én je budget.

Benodigdheden

Misschien heb je zelf al een volle gereedschapskist. Maar heeft deze aanvulling nodig? Schaf deze dan aan of vraag mensen in je omgeving of je iets van ze mag lenen; zeker handig als je niet vaak klust. Bouwmaterialen koop je uiteraard sowieso in de bouwmarkt.

 

Houd ook rekening met de grote hoeveelheden afval die je zult genereren. Met een bouwafval container huren ben je sowieso verstandig bezig.

Helpende handen

Huur een professional in voor de grotere klussen en vraag vrienden en familieleden voor de karweien die gemakkelijk te klaren zijn. Maar houd wel rekening met hun agenda’s door duidelijk te zijn over hoelang en wanneer je ze precies nodig hebt.

Regels

Ingrijpende veranderingen mogen niet zomaar plaatsvinden. Hiervoor kun je een vergunning nodig hebben. ‘t Is maar beter om dit zeker te weten en met je gemeente hierover in gesprek te gaan. Al helemaal omdat de aanvraag van deze officiële toestemming weken kan duren.

Veel plezier met klussen!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 AnnaGroeneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.