Verbouwen in Utrecht | Zo pak je dat aan!

Verbouwen in Utrecht | Zo pak je dat aan!

Het overleven van je renovatie is heel eenvoudig als je maar het nodige overzicht houdt. Lees in onderstaand artikel hoe je slim te werk gaat!Plan maken

Allereerst moet je goed weten wat je allemaal wilt gaan aanpakken en wat niet. Oftewel, welke verbeteringen zijn cruciaal en welke kunnen wachten? Waar heb ik überhaupt het geld voor? Als het niet echt nut heeft of snel af hoeft, bewaar je het voor later. Is de planning eenmaal af, ga er dan niet meer aan sleutelen. Behoud je overzicht op de situatie en voorkom dat je meer spendeert dan je eigenlijk hebt.

Benodigdheden

Wanneer je je weg een beetje weet in het midden van het land, kun je vast wel een betrouwbare bouwmarkt vinden die alles heeft op het gebied van materialen en gereedschap. Sterker nog, dat laatste kun je misschien wel lenen van iemand uit je directe omgeving! Zeker als je het daarna toch niet meer gebruikt.

 

Maar denk ook aan je veiligheid! Als je gereedschap of puin laat slingeren, kunnen daar mensen over struikelen. Daarom doe je er zeer verstandig aan om een container te huren in Utrecht.

Helpende handen

Soms kun je het alleen af. Soms ook niet. Als je echt ingrijpende veranderingen wilt aanrichten, zul je wellicht een aannemer nodig hebben. Maar wat je wat je doet, dan klaar je de klus misschien sneller als je was assistentie hebt. Vraag bijvoorbeeld vrienden, familieleden en/of buren om je te helpen maar laat ze wel tijdig weten wanneer hun aanwezigheid gewenst is.

Regels

Je kunt niet zomaar alles aan je woning gaan wijzigen. Voor de uitgebreidere ingrepen heb je een vergunning nodig. Ga daarom snel met je gemeente in conclaaf, aangezien de aanvraag van schriftelijke toestemming vaak lang op zich laat wachten!

Alvast heel veel succes met je renovatie.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 AnnaGroeneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.