Amsterdam anders | De renovatie van je woning

Amsterdam anders | De renovatie van je woning

Wegens onderhoud of je persoonlijke wensen moet er flink wat aan je huis gebeuren. Lees daarom onze praktische tips om een beeld te krijgen van hoe je zoiets aanpakt!Plan maken

Ga niet onvoorbereid te werk en breng alle klussen in kaart die je graag aaneengeschakeld wilt klaren. Hierbij raden we je aan om rekening te houden met zowel je budget als de relevantie van het specifieke karwei. Sommige onderdelen kun je eventueel voor later bewaren. Pak er in ieder geval geen klussen bij die niet op de planning staan zodra die af is; je verliest het overzicht en ook financieel raak je daardoor mogelijk flink in de war! Je bent gewaarschuwd...

Benodigdheden

Misschien beschik je al over degelijk gereedschap waarmee je aan de slag kan. Nu het bouwmateriaal nog! Bovendien kun je wellicht overige gereedschappen lenen van mensen uit je directe omgeving. Heb je zwaar materieel nodig? Dan zul je dat moeten huren.

 

Hetzelfde geldt voor een oplossing voor al dat rondslingerende afval dat je zult genereren. De werkomgeving dient te allen tijde veilig te zijn; kies er daarom voor om een container te huren in Amsterdam waarin je de door jou gekozen afvalstroom kunt verwerken.

Helpende handen

Niet alles hoeft door een aannemer te worden opgelost; je kunt de kosten behoorlijk drukken als je weet wat je doet en bepaalde klussen zelf gaat opknappen. Misschien heb je daar nog wel vrienden en/of familieleden bij nodig. Vraag ze dan om hulp maar laat ze wel weten hoeveel tijd je eraan gaat besteden en wat je precies van hen verwacht. Zo snappen zij ook waar ze aan toe zijn.

Regels

Heb je voor een groot verbouwingsproject een vergunning nodig? Dan vraag je deze liever zo snel mogelijk aan! Zonder deze toestemming gaan bouwen kan erin resulteren dat je weer terug bij af bent en dat je een fikse boete ontvangt.

Veel plezier met verbouwen en geniet van het eindresultaat!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 AnnaGroeneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.