Wat is WD-40 specialist?

Wat is WD-40 specialist?

Wanneer je weleens in de werkplaats te vinden bent zul je vast en zeker weleens gehoord hebben van het merk WD-40. Dit wereldwijd bekende merk is toonaangevend op het gebied van reinigingssprays die voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden. Tegenwoordig heeft men een compleet nieuwe lijn uitgebracht onder de naam WD-40 specialist, maar waaruit bestaat deze nieuwe lijn precies en wat kun je er allemaal mee?De bekende blauwe spuitbussen van WD-40 zijn al jaren een begrip in de meeste werkplaatsen. De verschillende sprays van WD-40 worden dagelijks ingezet voor het onderhouden van gereedschap, voertuigen en ook het reinigen daarvan. De meest bekende spray is wel de multispray van WD-40 die zich kenmerkt doordat je deze spray voor meer dan 100 doeleinden kunt gebruiken. Het grote voordeel hiervan is dat je niet telkens een nieuwe spray hoeft te kopen, waardoor de spray ook erg duurzaam in gebruik is. Toch zijn er een aantal doeleinden waar je deze spray niet voor kunt gebruiken en daarvoor heeft het merk nu een specialist lijn op de markt gebracht.

Specificaties WD-40 specialist

WD-40 specialist bestaat in totaal uit 7 verschillende producten die ieder afzonderlijk te gebruiken zijn voor verschillende doeleinden. Allereerst is er de WD-40 kruipolie die inzetbaar is om gereedschap, moeren en bouten roestvrij te maken. Tevens heeft deze spray een beschermende werking tegen corrosie en is waterafstotend.

Siliconenspray

De WD-40 siliconenspray zien we vaak terug als universeel inzetbaar product dat verstoppingen en het vastzitten van bijvoorbeeld sleutels voorkomt. Uitstekend geschikt om in te zetten bij zowel hoge als lage temperaturen. Ook deze spray is net zoals alle andere specialist sprays waterafstotend.

Contactspray

Met de contactspray van WD-40 verwijder je zonder problemen olieresten, vuil en oxidatieresten. Deze spray is multi-inzetbaar voor zowel rubber, contacten, kunststoffen en elektrische apparaten. 

Lithiumspuitvet

Spuitvet is een smeermiddel om draaiende onderdelen van bijvoorbeeld een zuiger, motor of lagers te smeren. Naast dat de spray water en temeperatuurbestendig is, beschermt het tevens tegen roestvorming. Ook vermindert het wrijving, zodat onderdelen soepel blijven bewegen.

Universele reiniger

De naam van dit product zegt eigenlijk al genoeg. Met een universele reiniger van WD-40 kun je werkelijk alle kanten op. Reinigen en beschermen van materialen zoals werkbladen, vloeren, afzuigkappen en meer.

PTFE smeerspray's

De PTFE smeerspray's zijn geschikt om glas, metalen en kunststof te smeren onder hoge druk en hoge temperaturen. De sprays kunnen gebruikt worden vanaf -45 graden tot en met +260 graden Celsius.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Janus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.