Vertrouwensvol verbouwen: waar begin ik aan?

Vertrouwensvol verbouwen: waar begin ik aan?

Een renovatie brengt altijd stress met zich mee. Maar als je begint en eindigt met een goed plan, kan er eigenlijk weinig fout gaan. Zolang je maar de juiste mensen om je heen hebt, evenals voorzieningen in de vorm van gereedschappen en bouwmaterialen. Met behulp van onderstaand overzicht laten we je graag weten waar je allemaal rekenschap mee moet houden om je klus tot een perfect eindresultaat te brengen.Plan maken

Kies de zaken uit die je aan je woning wilt veranderen en houd je eraan. Maak eerst een longlist, die je afwerkt tot een shortlist op basis van budget en relevantie. Sommige klussen kun je wellicht beter tot later bewaren omdat je er niet genoeg geld voor hebt of omdat ze andere karweien in de weg zitten.

Ga ook niet tijdens je werkzaamheden andere zaken erbij zoeken om te renoveren; daarmee loopt je planning in het honderd en stapelen de kosten zich op.

Benodigdheden

Afhankelijk van de materialen waarmee je werkt, heb je specifiek gereedschap nodig. Laat je altijd adviseren door een expert als je het zelf niet helemaal zeker weet. Maar ook zul je een boel brokken maken! In de vorm van puin, dan. En dat wil je ook niet allemaal laten liggen, daar dat gevaarlijke situaties kan opleveren. Behoud zoveel mogelijk bewegingsruimte door een geschikte afvalcontainer te huren.

Helpende handen

Als de nood het hoogst is, is de aannemer nabij! Of je buren. Vrienden. Familieleden. Willekeurige voorbijganger die de Barmhartige Samaritaan wil uithangen.

 

Hoe dan ook, er zijn altijd mensen die je kunnen helpen bij je project maar schakel ze dan wel tijdig in. Dan weten ze precies wanneer ze voor je klaar moeten staan.

Regels

Daar ontkom je ook hier niet aan. Voor sommige aanpassingen aan je woning heb je een vergunning nodig. Vraag deze vroeg genoeg aan, omdat het een tijd kan duren voordat je deze schriftelijke toestemming eenmaal binnen hebt.

Veel succes met klussen!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 AnnaGroeneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.